| |
Stoner állapota kérdéses, Pedrosa győzelemre éhes
2012.08.22, szerda 19:59

Épphogy befejeződött az Indianapolis GP, a Repsol Honda csapata máris búcsút int Amerikának és a brnói versenyhelyszínre utazik. Dani Pedrosa célja első királykategóriás cseh győzelmének megszerzése, ellenben Casey Stoner állapota még további kérdéseket rejt magában.

Felemásan sikerült a gyári aranyszárnyasok indianapolisi hétvégéje. Az alakulat első számú versenyzője, Casey Stoner a szombati kvalifikáció során nagyot esett, melynek következtében eltörte a jobb bokáját és szalagszakadást is szenvedett. Így annak ellenére, hogy a vasárnapi futamon speciális csizmában rögzített lábbal versenyezve negyedik lett, korántsem biztos, hogy rajthoz állhat a Cseh Köztársaságban. Megerősítésre vár ugyanis esetleges operáló műtéte, ám ehhez jelenleg saját orvosi csapata Ausztráliában újranézi az MRI vizsgálat eredményét. Stoner leghamarabb alighanem a pénteki első szabadedzés alkalmával gurul pályára és ezt követően értékeli majd állapotát.

A Repsol Honda másik élversenyzője, Dani Pedrosa Indianapolisban egy remek teljesítményt felmutatva behúzta idei második futamgyőzelmét és a győztest megillető 25 pontot. Ezáltal Pedrosa közelebb került a gyári yamahás honfitárs, Jorge Lorenzóhoz a világbajnoki összetett pontversenyben, jelenleg 18 egység a lemaradása. Reméli, az elkövetkezendőkben is hasonló eredményekre lehet képes és hétvégén ismét felállhat a dobogó legmagasabb fokára, megszerezve ezzel élete első királykategóriás cseh győzelmét.

Casey Stoner: „Nem vagyok túl optimista Brnót illetően az indianapolisi kemény hétvégével a hátunk mögött. A múlt heti időmérőn elszenvedett balesetem következtében súlyos problémám akadt a bokámmal, de szerencsések voltunk, hogy az amerikai ring bal menetiránnyal rendelkezik, így sok súly lekerült a lábamról. Azonban ez az irány még változni fog, s ez pedig további fájdalommal jár. Brnóban sok irányváltás és jobb kanyar van, szóval a lábam nagy terhelésnek lesz kitéve, ami nehézségemre lesz. Ez szörnyű, tekintve, hogy Brno egy olyan ring, amit általában sebessége és gördülékeny természete miatt szeretek. Megpróbálok annyit pihenni a héten, amennyit csak lehet, s pénteken meglátjuk, hogyan érzem majd magam.”

Dani Pedrosa: „Brno széles és igen gyors pálya nagy sebességű kanyarokkal, ahol a jó tapadás és a megfelelő első kerék-visszajelzés elengedhetetlen. Itt a Honda az elmúlt pár évben erős volt, szóval ezen a versenyen is egy jó teljesítményben reménykedünk. Nagyon várom már a futamot Brnóban, ahol újra a győzelemért harcolhatok. A motorbeállítás és az elektronika kulcsfontosságú szerepet kap, éppúgy, mint az időjárás, ami mindig egy kicsit változékony a Cseh Köztársaságban. Az előttünk álló hétvégéken koncentrálnunk kell és erősnek lenni, kihasználva minden egyes lehetőséget a győzelem érdekében.”

P1Race.hu

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek