| |
Dovi az első sorban a Tech3-vel
2012.08.19, vasárnap 09:09

Andrea Dovizioso a le mans-i francia nagydíjat követően most ismét egy harmadik rajtkockát szerzett, ami azt jelenti, hogy az olasz motoros az első sorból kezdheti majd meg a holnapi indianapolisi viadalt.

A Tech3 Yamaha, azon belül is Andrea Dovizioso számára nagyszerűen sikerült az indianapolisi kvalifikáció, hiszen az olasz motoros az előkelő harmadik helyet szerezte meg az időmérőn. Hozzá kell tenni, hogy a 2004-es 125-ös világbajnok sikeréhez hozzájárul Stoner és Spies bukása is – amit Dovi el is ismert – azonban ez nem von le semmit a korábbi repsol hondás érdemeiből. A szatellit Yamaha alakulat második pilótája, Cal Crutchlow a hetedik rajthelyet kaparintotta meg, vagyis az angol pilóta a harmadik sor éléről vághat majd neki a magyar idő szerint vasárnap este nyolckor kezdődő futamnak. Igaz, hogy a 2009-es Supersport világbajnok eredménye Doviziosoétól elmarad, azonban az időeredményeket tekintve egyáltalán nem sok a harmincötös rajtszámmal versenyző pilóta lemaradása, valamint elmondása szerint az időmérő során többször is feltartották.

Andrea Dovizioso, 3. rajthely, 1’39.235
„Hogy őszinte legyek egyáltalán nem számítottam arra, hogy megcsíphetek egy első soros rajthelyet, hiszen a hétvége eddigi részében Stoner és Spies is nagyon gyors volt. Nagyon sajnálom ami velük történt, azonban ettől függetlenül természetesen nagyon örülök a helyezésemnek, hiszen az első sorban lenni mindig nagyon jó és fontos. Ezen a pályán kiemelten fontos a jó rajtpozíció, ugyanis az első néhány kanyar igen szűk, egyszóval talán lesz lehetőségem megpróbálni tartani a lépést az élbollyal. Biztos vagyok benne, hogy egy kicsit még gyorsabb is lehettem volna, azonban pont Nicky bukását megelőzően tettük fel a puha abroncsokat, amiket végül is nem tudtunk kihasználni teljes mértékben a piros zászló miatt. Magát a futamot már nagyon várom, mivel eddig minden edzésen képesek voltunk előrébb lépni, egyszóval egész szépen fejlődtünk eddig. Meg vagyok róla győződve, hogy ezt a tendenciát holnap is folytathatjuk, de a futam még így is nagyon nehéz lesz. Ez a pálya igen csúszós, szóval az utolsó körökben rettenetesen kell majd ügyelni arra, hogy hogyan kezeljük a motort. Úgy hiszem, hogy a mezőny elejéhez közel harcolhatok majd, egy jó eredményt elérve.”

Cal Crutchlow, 7. rajthely, 1’39.549
„Azt gondolom, hogy jogosan örülhetek a hetedik pozíciónak, habár bevallom őszintén jobb lett volna előkelőbb helyen zárni. Itt az első néhány forduló igen szűk, úgyhogy mindenképpen nagy figyelmet kell majd annak szentelni, hogy nehogy valami bajba kerülj az verseny rajtját követően. Amennyiben sikerül eljönnöm az elől lévő srácokkal, akkor egy jó, ám minden kétséget kizáróan nehéz versenyt futhatok. Úgy vélem, hogy egy viszonylag nagyobb boly fog kialakulni, ami igen szoros csatákat hoz majd holnap. Az időmérőre egyébként sikerült előrébb lépnünk a beállításokkal, azonban alig lehetett tiszta kört futni, mivel egymást tartották fel a pilóták és mindenki a másikra várt. Emiatt rengeteg időt veszítettünk, mivel viszonylag sokat kellett arra várni, hogy megüresedjen előttem a pálya. Tulajdonképpen ez az, amiért csak hetedik lettem és ami miatt úgy érzem, hogy jobb is lehettem volna, azonban nem akarok kifogásokat keresni. A futamon mindenképpen egy jó rajtra lesz szükségem, amelyet követően meg szeretném próbálni tartani a tempót az élbollyal.”

P1Race.hu

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek