| |
Pedrosa a pole-ban, Stoner a kórházban
2012.08.19, vasárnap 09:07

A Repsol Honda alakulatánál kétségkívül az egyik szeme sír, a másik pedig nevet a csapattagoknak, hiszen bár Pedrosa jóvoltából megszerezték a rajtelsőséget, Stoner egy óriási bukást követően a helyi kórházban kötött ki, így az ausztrál futamon való indulása veszélybe került.

Casey Stoner még az időmérő elején bukott (egy tipikus „high-side” bukásról beszélünk), amely során az ausztrál jobb bokája megsérült. Először csonttörésről szóltak a hírek, azonban a röntgen vizsgálatok rácáfoltak erre, így az orvosok ínszalagszakadást állapítottak meg az indianapolisi pálya elsősegély központjában. Sajnos egy ilyen sérülés semmivel sem nevezhető „jobbnak”, mint egy esetleges törés, pláne, ha a rehabilitációs időszakot, illetve a láb terhelhetőségét nézzük. A Honda sajtóanyagában ugyan egyelőre nincsen szó arról, hogy a regnáló világbajnok kihagyná az indianapolisi nagydíjat, azonban az az igazság, hogy erre bizony elég nagy az esély. A Repsol Honda közleménye szerint a közeljövőben még egy sajtóanyag várható a részükről, amelyben bővebb információkkal szolgálnak majd Stonerrel kapcsolatban. Annyi azonban már most biztos, hogy más komolyabb sérülést nem szedett össze az ausztrál, akit egyébként az egyik helyi kórházba szállítottak.

Dani Pedrosa, 1.rajthely, 1’38.813
„Az időmérő elég trükkösre sikerült, mivel az aszfalt igen csúszós volt, ami miatt már a Moto3-ban és a MotoGP-ben is jó pár csúnya esés történt. Úgy érződött, hogy az ember képes kontrolálni a csúszásokat, azonban ettől függetlenül elég sok versenyző találta magát hirtelen a földön. Kulcsfontosságú volt, hogy megőrizzük a koncentrációnkat, ne hibázzunk és közben egy jó kört fussunk. Nagyszerűnek tartom a pole pozíciót, pláne egy olyan pályán, ahol az első néhány kanyar igen szűkös, úgyhogy mindenképpen pozitívum, hogy tiszta lesz az út előttünk a rajtnál. Ma a csapat nagyszerű munkát végzett, amely során teszteltük az abroncsokat, állítottunk a motoron és felkészültünk a repülő köreinkre. Úgy vélem, hogy egy jó kis beállításunk van holnapra, úgyhogy a versenyt illetően egyértelműen magabiztosak vagyunk, habár meg kell hagyni, hogy a többiek is elég erősek. Lorenzo a megszokott jó tempóját hozta, Spies szintén erős itt, Casey-nek pedig remélhetőleg semmi komolyabb baja nem esett és ott lesz majd a rajtrácson. Holnap maximum erőbedobással kell majd harcolnunk.”

P1Race.hu

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek