| |
A Honda nagyszerű lehetőséget szalasztott el
2012.08.09, csütörtök 00:10

Carlo Pernat, szerint a Honda óriási lehetőséget puskázott el azzal, hogy nem szerződtette Valentino Rossit, hiszen így jövőre nem lesz olyan ütőképes versenyzőjük, aki harcba tudna szállni Jorge Lorenzóval.

„A Honda részéről elég logikus döntés lett volna Valentino leigazolása, aki egy versenyképes motorra vágyik, úgyhogy azt gondolom, hogy a HRC ebből a szempontból nagyszerű lehetőséget szalasztott el.” – kezdte Pernat, aki a pletykáknak megfelelően 99%-ig biztos benne, hogy a „Doktor” jövőre már ismét Yamaha színekben versenyez majd. Az olasz szakember egyébként koránt sem ítéli el a kilencszeres világbajnokot azért, ha valóban elhagyja a Ducatit, hiszen Pernat azon a véleményen van, hogy Rossinak a koránál fogva egyszerűen már nincsen ideje arra, hogy azon dolgozzon, hogy versenyképessé tegye a bolognaiak motorját. „Az én meglátásom szerint Valentino döntése érthető, hiszen közel 34 éves, vagyis nincs újabb egy, vagy két éve arra, hogy rendbe hozza a motort.” – szögezte le Pernat. A Pramac Racing sportigazgatója mindemellett Rossi lehetséges utódaival kapcsolatban is számot vetett, hiszen jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy Andrea Dovizioso a legesélyesebb arra, hogy a Ducati gyári alakulatához kerüljön.

Pernat úgy véli, hogy a HRC nagyot hibázott azzal, hogy nem jelentkeztek be Rossiért, aki korábban három világbajnoki címet szerzett nekik, ebből pedig kettőt Repsol Honda színekben.

„Dovi áll a legközelebb a Ducatihoz, pláne, hogy egy olasz versenyzőre lenne szükség. Azt sajnos nem lehet előre megmondani, hogy Andrea vezetési stílusa menne-e a Desmosedicihez, azonban ő köztudottan jó abban, hogy a megfelelő módon kezelje az adott motort. Talán ő a legjobb az alkalmazkodó készséget illetően, így Dovi lehet a legjobb választás. Mint olasz pilóta Iannone is szóba jöhet, azonban nem hinném, hogy a gyári csapatban.” – magyarázta Carlo Pernat. Annak ellenére tehát, hogy még koránt sem történt meg a hivatalos bejelentés Rossi yamahához történő visszatérésével kapcsolatban, már javában arról folynak a találgatások, hogy ki érkezik a „Doktor” helyére a Ducatihoz.

Dovizioso érkezhet Rossi helyére a Ducatihoz

Dovizioso igazolása valóban érdekes megoldás lehet, hiszen a 2004-es 125-ös világbajnok két viszonylag eltérő karakterisztikájú motoron is bizonyította, hogy képes a legjobb három között végezni. (Gondolunk itt például a Honda és a Yamaha közti erőforrásbeli – screamer és big bang motorblokkok – különbségekre.) A jelenleg Tech3 Yamahánál versenyző pilótának annyi szerencséje lehetne egy esetleges ducatis szerződés esetén, hogy a bolognaiak mögött immáron ott áll a tőkeerős Audi, valamint köszönhetően annak, hogy Rossi „kiborította a bilit” talán már az olasz márkánál is jobban törekednének arra, hogy egy mindenki számára vezethető motort kreáljanak 2013-ra. (A hírek szerint korábban például a Ducati például felkérte Masao Furusawát, a Yamaha korábbi technikai igazgatóját, hogy csatlakozzon hozzájuk, azonban a japán szakember, aki Rossi Yamahától történő távozásakor vonult vissza, nemet mondott a bolognaiaknak. Igaz Furusawát a Ducati még Rossi megtartása érdekében próbálta visszacsábítani a MotoGP világába.)

P1Race.hu

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek