| |
A dobogóról lecsúszott a hajrában, de Bradl így is fantasztikus eredményt ért el
2012.07.16, hétfő 08:00

Az LCR Honda német pilótája remek versenyt futott Mugellóban, Stefan Bradl közel volt ahhoz, hogy a 23 körös olasz futam végén dobogóra álljon. A német újonc végül negyedik lett, ami eddigi legjobb eredménye a MotoGP-ben.

Bradl három körrel a leintés előtt még a harmadik helyen haladt, de ekkor Andrea Dovizioso megelőzte, és így végül ő állhatott fel a dobogóra. A MotoGP-ben idén bemutatkozó német eddigi legjobb helyezése két ötödik hely volt (Le Mans, Sachsenring).

Stefan Bradl, 4. helyezés:
„Fantasztikus érzések kavarognak bennem és a csapatban. Kétségtelen, hogy a dobogón végezni egyszerűen tökéletes lett volna, de így is hihetetlenül elégedett vagyok ezzel a nagyszerű eredménnyel. A legutóbbi néhány versenyen teli tankkal volt némi problémánk, az első gumi nem működött megfelelően, de most módosítottunk a beállításokon, és így már a verseny elejétől fogva tökéletes volt a motor. Minden tökéletes volt ezen a különleges vonalvezetésű pályán, de a futam végére fékezés közben a motor eleje már nem volt az igazi. Ezért igyekeztem higgadtnak maradni, és Dovi megelőzött, de utána könnyedén tudtam tapadni rá. Aztán még Hayden is elém vágott egy bátor manőverrel, de a jobbos kanyarból nem éppen a legjobban gyorsított ki, és így visszaelőzhettem. Kívülről talán kissé agresszívnek tűnt az előzésem, de szerintem rendben volt, az utolsó körben belefér az ilyen. Ennyire közel lenni a pódiumhoz egészen fantasztikus, és nagyon örülök ennek a csapat miatt is: kivételes módon támogatnak engem minden hétvégén, különösen Lucio (Cecchinello, a csapat elnöke - a szerk.). Keményen dolgozik, és ezzel a nagyszerű eredménnyel most valamit visszaadhatok neki.”

www.p1race.hu

 

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek