| |
A Honda Pedrosára alapoz
2012.06.13, szerda 09:18

Livio Suppo a HRC kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy a HRC elsőszámú célja jelenleg Dani Pedrosa szerződéshosszabbítása, akinek gyorsaságában töretlenül bízik a japán márka.

„Nyilvánvaló, hogy Lorenzo egy igen erős versenyző, akit bármely csapat szívesen tudna a magáének, így természetesen mi is, azonban tiszteletben kell tartanunk a döntését.” – utalt Suppo a spanyol motoros Yamahával való szerződéshosszabbítására. „Arról már nem is beszélve, hogy nekünk is van egy gyors versenyzőnk.” –folytatta az olasz. „Stoner kivételével Dani és Jorge a MotoGP két legerősebb versenyzője, akik közül előbbi már évek óta nálunk versenyez, ráadásul számtalanszor képes volt győzni, úgyhogy számunkra az az első, hogy vele hosszabbítsunk.” – szögezte le Livio Suppo, aki a kérdésre, miszerint lehetségesnek tartja-e Rossi Hondához való visszatérését, a következőképpen felelt: „Ugyanazt tudom mondani, amit korábban is, illetve amit Nakamoto is elmondott, vagyis, hogy elég csekély a valószínűsége, hogy ha netán Valentino visszatérne, akkor a gyári csapatban szerepeljen. Sokkal valószínűbb lenne, hogy egy privát alakulatban kapjon helyet.” – magyarázta az olasz, aki a kilencszeres világbajnok mellett több más olyan versenyző esetleges szerződtetéséről is elmondta a véleményét, akiket a sajtó Stoner helyére képzel:

„Jelen pillanatban Marquez szerződtetésére hasonló történet, mint Valentinoé. A legvalószínűbb, hogy egy privát alakulatnál szerepelne gyári támogatással, amire már a múltban is volt példa. Mindez az újonc szabály miatt, amit szerintem az összes gyártó legszívesebben eltörölne, már csak a jelenlegi gazdasági helyzet miatt is.” – mondta Suppo, majd zárásként Stefan Bradl esetleges igazolására is kitért: „Stefan valóban jól teljesít, azonban ilyesmiről egyelőre korai lenne beszélni. Azt már nem is említem, hogy Lucio Cecchinello-val szemben nem lenne fair, ha egy olyan versenyzőt vennénk el tőle, akivel szinte mindent előröl kellett kezdenie és a kemény munkának köszönhetően szép eredményeket érnek el.” Az tehát továbbra is a legnagyobb kérdés, hogy vajon ki érkezik Stoner helyére, habár nagyon úgy tűnik, hogy ismét Dani Pedrosa lesz a Repsol Honda elsőszámú versenyzője, akárcsak 2007 és 2010 között.
P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek