| |
Rossinak a Ducati a legjobb választás
2012.06.12, kedd 15:00

A MotoGP legenda, Giacomo Agostini szerint Valentino Rossi számára több szempontból is a Ducatinál való maradás lenne a legésszerűbb lépés, így Agostini úgy számol, hogy a „Doktor” jövőre is a bolognaiak versenyzője lesz.

„Vale számára nehéz időszak a mostani. A Ducatinak ugyanis igen erős szponzori háttere van, így gazdasági szempontból a maradás lenne a legjobb opció. Azt nem tudom, hogy valóban lenne-e lehetősége visszatérnie a Hondához, azonban az elég valószínű, hogy elég nehezen tudna tíz versenyből hetet megnyerni, ahogyan azt régen tette. A legtöbb versenyző a legjobbját nyújtja, viszont a bajnokok képesek 110%-on teljesíteni. Valentino is közülük való, azonban ő most „csak” 100%-ra képes. Onnantól azonban, hogy egy versenyképes motorra ülhet, biztos vagyok benne, hogy jobban megy majd neki. Véleményem szerint a mezőnyben továbbra is Rossi az a pilóta, aki leginkább egyben van, azonban ne feledjük, hogy ebből a szempontból az évek során Lorenzo igen közel ért hozzá. Ahhoz persze kétség sem fér, hogy Stoner a leggyorsabb, azonban az összeszedettséget tekintve Lorenzotól és Rossitól is elmarad.” – mondta Agostini, aki szerint tehát Rossi a Ducatinál való maradással járna a legjobban.

Nagy kérdés persze, hogy az olasz motorgyártó cég képes lesz-e végre olyan versenygépet készíteni, amellyel a „Doktor” felvehetné a harcot a Yamaha és a Honda legjobb versenyzőivel. Erre lényegében már 2010 óta vár a kilencszeres világbajok, azonban jelentős előrelépést nemigen sikerült elérni a projektben. A dobogótól, pláne a győzelemtől, továbbra is messze van a Ducati, Rossi pedig nyilván nem akarna egyfajta „szárnyszegett angyalként”, harmatos eredményekkel visszavonulni. Mivel a Yamaha nemrégiben újraszerződtette Lorenzót így aligha valószínű, hogy a „Doktornak” is lenne hely a hangvillásoknál, a HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto pedig nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy csak valamelyik szatellit csapatukban tudnák elképzelni az olaszt. Mindennek fényében talán valóban a Ducatinál való maradás az egyetlen lehetősége Rossinak.

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek