| |
A Tech 3 pilóták kissé csalódva hagyják el Le Mans-t
2012.05.21, hétfő 09:53

Andrea Dovizioso és Cal Crutchlow is mondhatni bombaformában volt egész hétvégén, a versenyen azonban mégsem tudták jó helyezésekre váltani a reményeket.

Bár a dobogó is elérhető célnak tűnt mindkét Tech3 versenyző számára, a csapat hazainak számító versenyéről mégis kissé lógó orral kell távozniuk. Andrea Dovizioso Valentino Rossi üldözése közben a verseny végéhez közeledve vesztette el a tapadást az egyik kanyarban és ugyan vissza tudott állni, csak a hetedik helyre tudta behozni az M1-et. Nem volt sokkal szerencsésebb Cal Crutchlow sem, aki szintén a Doktorral folytatott üldözőversenyben fektette le a gépét. Mintha „kollégájával” egy forgatókönyvet tanultak volna meg, ő is vissza tudott ugyan állni, de csak Dovi mögé a nyolcadik helyre tudott begurulni a leintésig.

Andrea Dovizioso, 7. helyezés
“Bár a körülmények közel sem voltak ideálisak, fantasztikus verseny volt, amit nagyon élveztem és remélem, hogy a csapat rajongói a lelátókon szintén örömüket lelték benne. Az ilyen nedves pályán nagyon könnyű hibázni, ennek ellenére nagyon örülök, hogy ilyen jó versenytempót tudtam menni. A Cal-lel és Valentino-val folytatott csata nagyon kemény volt, amit viszont nagyon élveztem, és borzasztóan sajnálom, hogy elestem, mer benne vlt a pakliban, hogy végre megszerzem az első dobogós helyet a Tech3 csapatnak. Nagyon szerettem volna ezt is a csapat hazai versenyén elérni, amely futam nem mellékesen a főszponzorunknak is nagyon fontos futam. Az utolsó 12 körben az első abroncsom elkezdett fogyni, de Valentino nem tudott meglépni előlem és láttam, ahogy közeledik Casey-hez. Tudtam, hogy nagyon a határon megyek a gumik tekintetében, de mindenképp szerettem Valentinoval menni. Nagy kár az esésemért, de annak nagyon örülök, hogy végre sikerült a motor visszajelzései tekintetében eredményt elérni. Egész hétvégén gyors voltam, szárazon és vizes pályán is, a csapat óriási munkát végzett, szóval nagyon várom már a következő megmérettetést.”

Cal Crutchlow. 8. helyezés
“Nem örülök, hogy pont akkor estem el, amikor a dobogóért tudtam volna harcolni, de az azért vigasztal, hogy az első három hely valamelyikéért tudtam küzdeni. A bemelegítésen elért eredményem nagyon sok önbizalmat adott számomra a versenyre, de nem voltam túl agresszív a rajtnál. Hatalmas csata volt Andrea, Valentino és köztem még úgy is, hogy a csúcssebesség tekintetében volt egy kis lemaradásom hozzájuk képest. Ez azt jelentette, hogy a kanyarokban kellett visszaszereznem az elvesztett időt. Nagy kár a bukásért, mivel Valentinoval harcoltam, aki második lett, szóval a dobogóra mindenképp esélyem lett volna, viszont az esést követően rengeteg időt elpazaroltam, így a nyolcadik helyet még pozitív eredménynek is vehetem. Legközelebb Barcelonába megyünk, ami biztosan kemény futam lesz, de már alig várom, hogy ismét a dobogóért csatázhassak.”

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek