| |
Elhunyt Neuser Lajos
2012.05.17, csütörtök 10:59

Sajnálattal tudatjuk a magyar motorsport-társadalommal, hogy 64 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Neuser Lajos, korábbi többszörös magyar gyorsasági motoros bajnok, aki később csapatvezetőként és szerelőként is komoly tiszteletnek örvendett nemcsak idehaza, de nemzetközi viszonylatban is.

Tavaly szeptemberben még rajthoz állt egy versenyen Balassagyarmaton, mától sajnos ő is az égi pályákon száguld tovább. Nyugodjon békében!

Neuser Lajos 23 éven át versenyzett, amely idő alatt számos szép sikert ért el és több magyar bajnoki címet is szerzett. Később ő álmodta meg és hozta létre a Spartacus sportegyesületet, melyben gyakorlatilag egy egész generációt nevelt ki. Annak idején nála versenyzett többek között a Talmácsi-testvérek édesapja, Talmácsi István is, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolt. A kis Talmácsi Gábort például ő vitte haza a kórházból, amikor megszületett, majd később, 2005-ben, Talma mugellói világbajnoki győzelme után fantasztikus, a jelenlévők számára örökké emlékezetes beszédet mondott az Euroringen.  

Nemcsak versenyzőként és csapatvezetőként tisztelte és becsülte Őt mindenki, de tekintélyes nemzetközi vezetőszerelői tapasztalata miatt is. Több külföldi csapat mellett többek között a magyar Team Tóth csapat munkáját is segítette szerelői szakértelmével. Halála fájdalmas veszteség az egész magyar motorsport-társadalom számára, emlékét örökké megőrzik szerettei és barátai. Nyugodjon békében!

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek