| |
Bautista reméli, hogy ezúttal talán majd neki a lépés
2012.05.16, szerda 07:36

Bár Alvaro Bautista nem túlzottan rajong a le mans-i pályáért, mégis a spanyol motoros abban bízik, hogy az elmúlt futamok folyamatosan előrelépéseink köszönhetően ezúttal még előkelőbb helyekért szállhat majd harcba Hondájával.

A Gresini Honda versenyzőpárosa nagy reményekkel várja a hétvégi Francia nagydíjat, még annak ellenére is, hogy Alvaro Bautistának és Michele Pirronak sem tartozik a kedvencei közé a le mans-i aszfaltcsík. Előbbi a szezon első három futamán mutatott folyamatos fejlődésére alapozza optimizmusát, míg utóbbi az estorili pontszerzésből merít erőt és önbizalmat ahhoz, hogy Le Mans-ban ismét a legjobb tizenöt között érhessen célba.

Alvaro Bautista: „Estorilban szerencsére az időjárás már lehetővé tette számunkra, hogy száraz pályán is gyűjtsünk pár kilométert, aminek köszönhetően kulcsfontosságú változtatásokat hajtottunk végre a motoron a versenyt megelőzően. Kezdetben szenvedtünk ugyan a Bridgestone-nal, de aztán folyamatosan egyre jobb érzetet adott. Ettől függetlenül az utolsó szektorban nem igazán akartak összeállni a dolgok, ami leginkább a kanyarbejáratoknál mutatkozott meg, így tulajdonképpen csak arra koncentráltam, hogy tartsam a pozíciómat. Most ismét egy olyan pálya következik, ahol az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, így nekünk ehhez kell alkalmazkodnunk. A le mans-i pályát nem igazán szeretem, mivel rengeteg rajta a radikális irányváltoztatás, sok a rövid egyenes, ráadásul a tapadás sem igazi, ami általában a hideg időnek köszönhető. Még a 125-ben vagy a 250-ben sem végeztem itt soha a legjobb háromban, azonban ettől függetlenül remélem, hogy ezúttal képesek leszünk jó eredményt elérni.”

Michele Pirro: „Az estorili pontszerzés emléke még igen élénken él bennem, ami nekem és csapatnak is nagy lökést adott a folytatást illetően, hiszen mindannyian hiszünk a projektben, amin megállás nélkül dolgozunk. Sajnos az estorili teszt elmaradt, ahol számos új dolgot lett volna lehetőségünk kipróbálni, azonban erre most Le Mans-ban kerül majd sor. A pálya nem tartozik a kedvenceim közé, azonban szerintem ez nem számít, hiszen mindenképpen a lehető legjobbat kell kihoznunk magunkból és csökkentetnünk a lemaradásunkat a legjobbakkal szemben.”

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek