| |
Lorenzo az első két helyet célozza meg Le Mans-ban
2012.05.15, kedd 08:16

Jorge Lorenzo az elmúlt három futamon másodiknál rosszabb sosem volt, így a spanyol célja az, hogy ez a hétvégi Francia nagydíjon, Le Mans-ban se legyen másként. A 2010-es világbajnok csapattársa, Ben Spies, a korábbi versenyekhez képesti előrébb lépést tűzte célul.

Jorge Lorenzo jelenleg második a bajnoki összetettben, azonban mindössze egyetlen ponttal van elmaradva az élen álló Casey Stonertől, aki az utóbbi két viadalt megnyerte. Lorenzo ugyan Jerezben és Estorilban is megtett minden tőle telhetőt, hogy a versenyvégére elkapja az ausztrált, azonban a regnáló világbajnok még az utolsó körökben is képes volt egy lapáttal rátenni a tempóra. A világbajnokság szempontjából a Yamahával versenyző spanyol számára később még jól jöhet ugyan ez a két második hely, azonban ha bajnok akar lenni, akkor muszáj lesz minél hamarabb újra nyernie, hiszen különben fennáll a veszélye, hogy Stoner meglép az összetettben. Arról már nem is beszélve, hogy a versenyző önbizalmára sincs jótékony hatással, ha huzamosabb ideig képtelen felülkerekedni legfőbb riválisán. Ami pedig a Yamaha másik versenyzőjét, Ben Spiest illeti: A 2009-es Superbike világbajnok számára elég langyosan indult az idei év, amit az is jól türköz, hogy mindössze a tizenegyedik helyen áll a pontversenyben. Habár az amerikai nem rajong túlzottan a le mans-i pályáért, mégis bízik benne, hogy ezúttal lényegesen jobban teljesít majd, mint az elmúlt viadalokon.

Jorge Lorenzo: „Jó formában érkezünk Le Mans-ba, hiszen a szezon eddigi három versenyén rendre a legjobb kettő között értem célba, így szeretném, ha ez a továbbiakban sem lenne másként. Az elmúlt szezonban eléggé szenvedtünk a francia pályán, leginkább a kigyorsításoknál, azonban ezúttal úgy érzem, hogy más lesz. A ring vonalvezetése fekszik a vezetési stílusomnak, szóval mindenképpen megpróbálunk majd nyerni, ugyanakkor közben a világbajnoki címre is gondolni.”

Ben Spies: „Már alig várom a hétvégén ismét motorra üljek. Az önbizalmam sikerült újjáépíteni, nemrégiben pedig találtunk egy jó beállítást, amire lehet építeni, szóval remélhetőleg Le Mans-ban tovább fog javulni a teljesítményünk. A pálya nem a kedvencem, de természetesen 100%-ot fogok nyújtani annak érdekében, hogy vasárnap a lehető legjobb eredményt érjem el.”

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek