| |
Döcögött a zöld szekér
2012.05.07, hétfő 09:57

Helyi idő szerint délután egy órakor rajtolt el Portugáliában a MotoGP mezőnye. Az eget a nap tartotta a fennhatósága alatt, és teljesen száraz volt a pálya, ellentétben az előző két nappal, amikor is vegyes körülmények között a felkészülés a vasárnapra.

A fehér-zöld csapat versenyzője nem kapta el valami ragyogóan a rajtot, a nyolcadik helyről hármat visszaesve hamar a tizenegyediken találta magát, és innentől végig azért küzdött, hogy összhangba kerüljön a GP12-vel. A második körben Hector megelőzte a gyáriak versenyzőjét Nicky Haydent, de innentől kezdve már nem tudott fentebb lépegetni, mivel a vállában olyan fájdalmat érzett, ami miatt nem tudta teljesen kihasználni a motorját. Barberix eddig csak a top10-ben ért célba, így a bajnokságban is jól áll. Holnap ő is marad a Ducati tesztjén és folytatja a munkát Estorilban, mielőtt Le Mans-ba utazna a két hét múlva megrendezendő Francia Nagydíjra.

Hector Barbera, 10. helyezés
„Nagyon elkeseredtem. A rengeteg erőfeszítés és munka nem ezt érdemelte volna, a csapatom rengeteget foglalkozott azzal, hogy versenyképes beállításokkal kezdjük el a futamot, és jól érezzem magamat a motoron. Az ötödik körtől nagyon küzdős volt a vállam miatt, és nem tudtam teljes egészében felhasználni a GP12-mben lakozó erőt. Elvesztettem szem elől az előttem haladókat, köztük Ben Spiest és Stefan Bradlt. A vége felé úgy döntöttem, hogy megelégedek a helyezésemmel, és a biztos hazaérést választom. Fontos pontokat szereztem, továbbra is a top10-ben vagyok a világbajnoki értékelésben.
P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek