| |
Espargaró tizedik, míg Kallio utolsó lett
2010.09.19, vasárnap 21:24

A Pramac Racing felemás érzelmeket táplálhat a mai versennyel kapcsolatban: Espargaró tizedik helye ugyan nem nevezhető rossznak, Kallio azonban utolsó lett, így egyre nagyobb gondban van a finn.

Ismét Aliex Espargaró volt az, aki jobban teljesített a Pramac Ducati versenyzői közül: talán a hazai pályának is hála tudta ezt elérni a dpanyol versenyző, aki egy tizedik hellyel zárta a mai napot, ami nem nevezhető rossz eredménynek, pláne, hogy a tizenharmadikról vágott neki a mai versenynek. Csapattársa, Mika Kallio számára ellenben igencsak szerencsétlenül alakult a hétvége: a finn több edzésen is csak az utolsó tudott lenni, és a versenyen hiába volt sokáig harcban Aoyamával és Edwards-szal, csak utolsóként haladt át a kockás zászló alatt. A finn alatt a hírek szerint egyre erősebben rezeg a léc, így nagyon össze kell kapnia magát a hátralévő futamokra.

Aleix Espargaró – 10. hely
„Kemény harcot vívtam Bautistával és Melandrival, de csak pár tizeden múlt, hogy nem tudtam megelőzni őket a végére. Mindezek ellenére azt hiszem nem olyan rossz eredmény a tizedik hely, pláne annak tükrében, hogy is kezdődött a hétvége számomra ezen az új pályán. Az első körökben nagyon gyors voltam, mégse sikerült eléggé közel kerülnöm az előttem állókhoz. A tizennegyedik körben előztem meg DePuniet-t, onnantól kezdve az volt számomra a feladat, hogy az előttem egy másodperccel motorozó Melandrira fel tudjak jönni. Az utolsó körben eléggé megközelítettem a kilencedik helyért harcoló bolyt, így az utolsó pár kanyarban meg is tudtam előzni Barberát. A legvégén Bautista és Melandri mindösszesen csak két tizeddel előttem fejezték be a versenyt, mégis elégedett vagyok a mai eredményemmel.”

Mika Kallio – 14. hely
„A ma reggeli bemelegítő edzésen megoldottuk pár problémánkat, így a többiekhez való lemaradásunk csökkent – mégis kiábrándító a versenyen elért helyezésem. Az első pár körben jó időket motoroztam, azt hittem, meg is fogok tudni előzni néhány embert. Sajnos azonban tizenhárom körrel a vége előtt megelőzött Edwards, majd Aoyama, az elvesztett helyezést viszont nem sikerült visszaszereznem. Nem alakult ez a hétvége valami jól számomra. A következő versenyt Japánban rendezik meg Motegiben. Nagyon remélem, hogy ott fel tudok mutatni egy jó eredményt, mivel az az egyik kedvenc pályám.”
motogphirek.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek