DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams sötétben tapogatózva próbál segíteni Bottasnak

Nem csak Nico Rosberg életét keserítette meg Szingapúrban a kormány, a Williams szerint ugyanis az tette tönkre Valtteri Bottas versenyét is, aki az utolsó körben csúszott le a pontokról. Az istálló elővigyázatosságból kicseréli a kormányösszekötőt a finn autójában, bár azt még nem tudják, pontosan mi volt a gond az előzővel.

Bottas sokáig a 6. helyen haladt a Szingapúri Nagydíjon, azok közé tartozva, akik a biztonsági autó miatt extrahosszú utolsó etapot teljesítettek a lágy gumikon. A finn abroncsai azonban az utolsó két körre teljesen elvesztették a tapadásukat, így többen megelőzték őt és végül a pontszerző helyekről is lecsúszott.

 

Egyedül számára végződött ilyen drámaian ez a merész gumitaktika, ezért a Williams arra kezdett gyanakodni, hogy valami nem volt rendben az autójával, ami miatt az a kelleténél jobban koptatta a gumikat. Noha az okokra még mindig nem jöttek rá, azt gyanítják, hogy az autó által kifejtett nyomaték mértéke volt túl nagy, és a probléma orvoslásának reményében a Japán Nagydíj előtt kicserélték a kormányösszekötőt Bottas FW36-ösában.

 



Azt viszont a finn is elismeri, hogy a szingapúri szélsőséges körülmények miatt még sötétben tapogatóznak a probléma eredetével kapcsolatban. "Nem, még nem sikerült megfejteni. Ennek az lehet az oka, hogy nem tudtuk előidézni ugyanazokat a körülményeket, amiket Szingapúrban tapasztaltunk. Lehet, hogy a hőmérséklethez van köze. Átlagos hőmérséklet mellett már mindent leteszteltünk, de még le kell ellenőriznünk, hogy magasabb értékek mellett változik-e valami. A hagyományos eljárás mellett semmi szokatlant nem találtunk, ám biztos vagyok benne, hogy valami nem volt rendben" - nyilatkozta a finn.

 

Bottas az elmúlt futamon még csak idei második pontnélküli futamát zárta, hiszen a Williams eddig minden pályán képes volt következetes teljesítményre.

 

"Jó volt látni, hogy milyen erősen szerepeltünk a szingapúri időmérőn, és közelebb kerültünk a pole-hoz, mint vártuk. Ez csak tovább növeli a magabiztosságom az év hátralévő részére. Bármelyik pályán jók lehetünk. Holnapra van néhány fejlesztésünk, amelyek ha beválnak, akkor a további versenyekre is előnyt adnak számunkra" - mutatott rá.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: