DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Badarság, hogy új csapatfőnök érkezik

A német sajtótól kiindulva a legújabb híresztelések egyike arról szólt, hogy a McLaren alakulathoz egykori versenyzője, Gerhard Berger érkezik, aki csapatfőnöki posztot fog majd betölteni. Az istálló cáfolta az értesüléseket.

Az Auto Bild két újságírója is arról számolt be, hogy Ron Dennis, a McLaren Csoport vezetője nagy nyomás alatt van jelentős bahreini részvényesek irányából a csapat gyenge idei eredményei miatt. Az újságírók szerint a hónap végéig új befektetőket kell találnia, és Gerhard Berger nagy esélyese annak, hogy üzlettársként és csapatfőnökként csatlakozzon.

 

Az osztrák a lap újságíróinak közölte, bár elgondolkozna egy olyan lehetőségen, amelyben valamelyik autógyár érdekelt, május óta nem kapott egyetlen ajánlatot sem - így a McLaren sem környékezte meg. A Global Motorsport Media hírügynökség megkeresésére a McLaren is tagadta az Auto Bild híreit. "Ez egy komplett badarság" - mondta az alakulat szóvivője.

 



Berger a 90-es évek legelején a McLarennél versenyzett Ron Dennis főnöksége alatt, 1990 és 1992 között három futamot nyert az istálló színeiben. Azóta a BMW és Toro Rosso csapatoknál is fontos szerepet vállalt, utóbbinak társtulajdonosa volt - hasonló pozíciót vizionáltak számára a wokingi együttesnél is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: