DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Ha időt adunk Verstappennek, bizonyítani fog

Sokan kritikus szemmel nézik Max Verstappen rohamléptekben történő F1-es debütálását, aki a pénteki edzésen már vezetheti is a Toro Rosso autóját Suzukában. Sebastian Vettel azonban megértő a 17 éves hollanddal szemben, szerinte ha elég időt adnak számára, hamarosan képes lehet megmutatni a benne rejlő potenciált.

A Red Bull négyszeres bajnoka talán azért tudja átérezni Verstappen helyzetét, mert ő is rendkívül fiatal, 19 éves volt 2007-es debütálásakor, és máig több fiatalsági rekordot tart. Nem hiszi, hogy a Toro Rosso új szerzeményének problémái lennének zsenge életkora miatt - amit részben az autók átalakulásával magyaráz.

 

"Szerintem az a legnagyobb különbség a debütálásunk között, hogy én egyedül elvezethettem az autót a hoteltől a pályára, ő pedig ezt nem teheti meg, hiszen még jogosítványa sincs" - élt Vettel is a paddockban már többek által elsütött viccel. "A Formula-1 sokat változott, különösen az idei évre, hiszen az autók nem titkoltan lassabbak lettek. Máshogyan kell vezetni - az egész kicsit technikásabb, de kevésbé kimerítő a kanyarsebességeket illetően. Különösen a suzukaihoz hasonló pályákon."

 



"Szerintem megvan benne a potenciál, viszont meg kell neki adnunk azt az időt, amire szüksége van. Én 19 éves voltam, amikor az F1-be kerültem. Persze ha valaki felkínálja a lehetőséget, mindig felkészültnek érezzük magunkat az autó vezetésére, de ettől még idő kell ahhoz, hogy hozzászokjunk a különféle folyamatokhoz."

 

Verstappen a csapat tervei szerint Szocsi kivételével az összes idei első pénteki edzésen vezetni fog a az autót - az oroszországi futam ideje alatt, a jövő héten viszont az F3-ban lesznek még kötelezettségei, ahol végig akarja versenyezni a szezon.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: