DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Sauber nem akar végleg szakítani de Silvestróval

A Sauber csapatvezetője, Monisha Kaltenborn elmondta, szívesen segítené továbbra is Simona de Silvestro F1-es felkészülését, ám nem dönthet kizárólag a szívére hallgatva, hiszen a csapat nehéz anyagi helyzetében más dolgok élveznek elsőbbséget.

Az istálló szerdán jelentette be, hogy megszakítják a 26 éves svájci pilótahölgy felkészülési programját, aki eddig két tesztet bonyolított már le a Sauber 2012-es autójával. Ezzel nem titkoltan az F1-es debütálásra akart felkészülni az IndyCarban dobogós helyet is szerző de Silvestro, akinek az USA Nagydíjra már kilátásba is helyezte a pénteki debütálást a csapat.

 

Ám ez, és a tesztprogram folytatása is semmissé vált, miután de Silvestro szponzora, egy a tiszta energiát hirdető vállalat nem teljesítette fizetési kötelezettségeit.

 

"Már a kezdetek óta segíteni akartunk neki, és én attól a naptól kezdve támogattam, hogy bejött a hinwili irodánkba, és elmondta, hogy mit is szeretne. Tudtuk, hogy kockázatot vállalunk vele, de ő elfogadta ezt és végig motiváltan, céltudatosan dolgozott, amivel lenyűgözött" - mondta Kaltenborn, hozzátéve, hogy a jelenleg a fennmaradásért küzdő Sauber nem teheti meg, hogy saját költségén neveljen egy pilótát.

 

"Szerintem valószínűleg ő az egyetlen női versenyző jelenleg, aki képes lenne erre a lépésre, elnézve az eddigi versenyzői karrierjét. Azonban az egész csomagnak egyben kell lennie, és ha valaki megígér valamit, azt be is kell tartania. A világ már csak így működik. Személyesen hiába kedvelek valamit és igyekszek azt támogatni, amikor nekem is megvannak a saját felelősségeim mások felé."

 



A csapatvezető azonban hangsúlyozta, ez még nem jelenti azt, hogy a feleknek máris különválnak az útjaik, és igyekeznek valamilyen alternatív megoldást találni de Silvestro számára az F1-ben.

 

"Meg kellett hoznunk egy döntést. Ezt megtettük, de továbbra is szeretném őt támogatni, amiben csak tudom. Ezért azt mondtam neki, várjunk egy kicsit, amíg kialakul, hogy merre is indulhatunk tovább. Nem tudom, hogy képesek leszünk-e tenni valamit az érdekében, de szerintem érdemes időt adni az ügynek és kiértékelni a lehetőségeket. Ebben pedig sok múlik majd azon, hogy a menedzsmentjének milyen tervei vannak" - mutatott rá.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: