DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: Remélem, hogy a tájfun elkerüli Suzukát

Az FIA figyeli a Phanfone tájfun mozgását, amely befolyásolhatja a hétvégi F1-es Japán Nagydíjat Suzukában.

Az elmúlt napokban a tájfun felerősödött a Csendes-Óceán területén és jelenleg úgy tűnik, erős szélre és esőre lehet számítani vasárnap Suzukában.

Elképzelhető, hogy a tájfun miatt törölni kel majd a versenyt, de nem tudni még pontosan, hogy a forgószél pontosan merre halad majd.

A bizonytalanság miatt még túl korai lenne a Formula-1 vezetőinek felállítani a vészforgatókönyvet, de az FIA csütörtökön közölte, figyelik az időjárási körülményeket.

A következő 24 órában a helyzet egyértelműbbé válhat és az FIA pénteken jobban tud dönteni arról, hogy van-e szükség valamilyen intézkedésre.




Több pilóta nyilatkozott a várható időjárási viszonyokról, Jenson Button is szeretné, ha a rossz időjárás elkerülné Suzukát.

"Remélem, hogy vasárnap versenyezhetünk, ez az első dolog. Mindig nagyon trükkös a helyzet, amikor tájfun közeleg. Remélhetőleg kikerül minket. Az időjárás tekintetében változékony hétvége lehet; holnap is jó esély van az esőre. Azt hiszem az a legfontosabb, hogy az előrejelzésekre figyeljünk."

2004-ben a tájfun miatt a Japán Nagydíj időmérő edzése vasárnap délelőttre tolódott, miután az FIA és a verseny szervezői túl veszélyesnek ítélték a pályát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: