DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Nincs semmi gond a vezetési stílusommal

Kimi Raikkönen nem látja okát annak, hogy változtasson vezetési stílusán.

Raikkönen az idei évben tért vissza a Ferrarihoz és nehéz szezont teljesít, a nyári szünet óta azonban a javulás jeleit mutatja. Szingapúrban Raikkönen elmondta, jobbnak érezte a Ferrarit, mint korábban, de úgy érzi, vezetési stílusán nem kell változtatni ahhoz, hogy eredményei javuljanak.

"Nem, nem látom értelmét annak, hogy változtassak a vezetési stílusomon" - válaszolta Raikkönen arra a kérdésre, hogy elgondolkozott-e valamilyen változáson. "Nem tudnék másképpen sem gyorsabb lenni. A probléma nem azzal van, hogy hogyan vezetek, ha megoldjuk a problémákat, akkor jó eredményt érhetünk el. Néhány problémával küzdök, de remélem, hogy sikerül a legnagyobb gondot megoldani és vezethetek úgy, mint máskor. Néhány éve már vezetek Formula-1-es autót, a stílusomon viszont soha nem változtattam, és nem is fogok. Nem ez a megfelelő módja a problémák megoldásának."




Raikkönen úgy érzi, hogy a türelem lehet a kulcs a sikerhez: "Azt hiszem, már kezdettől fogva tudtuk, hogy bizonyos dolgokhoz idő kell, bizonyos dolgokat nem lehet megváltoztatni bizonyos autókon. Sok kisebb dolog van, amit ha összeraksz, akkor nagy előnyre tehetsz szert. Versenyről versenyre javultunk és néhány lépést tettünk, jobb érzéseink lettek, ebben új alkatrészek is segítettek. A gumikat bizonyos körülmények között jól lehetett használni. Egyre könnyebbé vált az autó vezetése, és amikor jó érzéseim voltak, még könnyebb lett - nem kellett azon gondolkoznom, mi fog történni a kanyarban, s nem kellett küzdeni az autóval."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: