DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: A Red Bullnak okosnak kell lennie

Sebastian Vettel úgy érzi, a 2014-es szezonból hátralévő F1-es versenyeken az erőforrás különböző részegységeinek lecserélése miatt több büntetést is kaphat, de úgy gondolja, a Red Bullnak okosnak kell lennie, amikor ezeket a döntéseket meghozza.

Az idei évben minden erőforrás hat részegységre bomlik, melyből a pilóták egyenként ötöt használhatnak fel büntetés nélkül. A hatodik egység felhasználása tíz helyes rajtbüntetést eredményez, míg a további egységek cseréje öthelyes hátrasorolást.

Vettel és a Red Bull már várhatóan Szocsiban motort cserél, de a világbajnok szerint a csapatnak a lehető legjobbat kell kihozni a rossz helyzetből.




"A szabályok adottak és természetesen egy szakaszban büntetéseket kapunk" - közölte Vettel. "Hogy milyen büntetések lesznek ezek, még nem egészen tiszták, várunk még néhány alkatrészt. Reméljük, ameddig lehet, büntetés nélkül meg tudjuk úszni a szezont, de az én autóm esetében elkerülhetetlen egy extra motor, amely már tíz helyes büntetést jelent az időmérő edzés után. Valószínűleg még ennél több vár ránk, amely egy rossz szezon következménye, a szezon első felében mutatott megbízhatósági problémáké. Már akkor tudtuk és most számolgatjuk, mi a legokosabb megoldás és melyik a legjobb pálya a büntetésre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: