DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: A frusztráló év vezetett a szingapúri kirohanáshoz

Romain Grosjean elmondta, hogy az idei szezon okozta frusztráció vezetett ahhoz hogy az F1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzése során csalódottan beszélt a csapatrádión a versenyképtelen Lotusról.

Grosjean, aki az idei évben kétszer szerzett pontot, mérgesen kritizálta autója Renault-erőforrásának leállását, miután az időmérő edzés második etapjában kiesett: "Az idei szezon nehéz és a rádióüzenetek egy része természetesen már a szezon eleje óta a frusztrációt tükrözi" - mondta el Grosjean a Japán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatója során.



 

"Amikor Szingapúrban versenyzel, a szezon egyik legnehezebb pályáján vezetsz. Az időmérő edzésen 120 százalékot kell kihoznod mindenből, minden kockázatot vállalnod kell azért, hogy úgy menj közel a falhoz, hogy azt nem érinted meg túlságosan, ráadásul a motor leállt az egyenesben. Nem örültem ennek, azt hiszem, ez egyértelmű. De a Renault-val megtaláltuk a probléma forrását, megoldották a meghibásodást a versenyre és a dolgok jobban alakultak. Azt hiszem, tény, hogy a meleg, párás időben próbálsz mindenből 100 százalékot kihozni, majd az egyenesben problémád adódik, ott, ahol nehéz időt veszíteni."



 



 

A francia pilóta, aki tavaly a Red Bullokkal harcolt a győzelemért Japánban, elmondta, a megpróbáltatásokkal teli szezon ellenére örül, mert minden reggel úgy kelhet fel, hogy Formula-1-es pilóta: "Hosszú időbe telik eljutni a Formula-1-be. Egyszer 2009 végén már távoztam, majd amikor 2012-ben visszatértem, kiderült számomra, csak akkor derül ki igazán, hogy mit szeretsz, amikor elveszíted. Habár ez egy nehéz szezon, a mechanika száz százalékosan működik és szeretem amit csinálok. Természetesen sokkal érdekesebb az élen, a győzelmekért harcolni, de a jelenlegi is nagyon jó munka."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: