DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jackie Stewart megmondta véleményét Verstappenről

A kedden 17. életévét betöltő Max Verstappen pénteken életében először vesz részt F1-es versenyhétvégén. A háromszoros világbajnok Stewart kifejtette, mi várhat a hollandra, akiben nagy lehetőségeket lát.

 "A világ tekintete rá szegeződik, az pedig nem kisfajta nyomás" - mondta Jackie Stewart a BBC Sportnak adott interjúban. "A korai pályafutása során szenzációs volt, de az F1 már másik történet.

 

Az elmúlt években tendencia lett, hogy a versenyzők nagyon fiatalon érkeznek a Formula-1-be - Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat sem töltötték be a 20-at - igaz, Verstappen zsenge kora mindannyiukon túltesz, ami miatt már most rengetegen kétkednek a holland pilótában.

 

"Nagyobb nyomással kell szembenéznie, mint aminek néhány évvel korábban volt kitéve egy fiatal versenyző. Láttam néhány nagyszerű ifjú pilótát, akik jöttek, de a nyomás túl nagynak bizonyult számukra. A dolog bárhogy elsülhet. Érdekes lesz látni, hogyan alkalmazkodik ehhez. Olyan sokat beszéltek róla és a koráról. Nagyok az elvárások."

 



Stewart felhívta a figyelmet a pályára, Suzukára, ahol Verstappen bemutatkozhat. "Nem kétlem, hogy a versenynaptár egyik legnehezebb helyszínét adták neki. De sok időt tölthetett el a szimulátorban gyakorlással, ez pedig nagy előny. Ő egy tapasztalt versenyző, és mindent megnyert, amit meg lehet nyerni gokartban és a nevelőszériákban. A Toro Rosso hisz benne, hogy esélyt kell adnia neki. Ha jól teljesít, egy szupersztár válik majd belőle" - zárta a skót versenyző.

 

Nyilatkozatában a bajnok némi csúsztatással élt: a nevelőszériákkal kapcsolatos kijelentése nagyon erős túlzás, hisz Verstappen bemutatkozásával szemben az egyik fő ellenérv épp az, hogy az idei első éve a formaautós sorozatokban. A Formula-3 szezonja ráadásul még véget sem ért, két forduló van hátra. 77 pontos lemaradásával pedig a fiatal pilóta meglehetősen messze áll a bajnoki cím megszerzésétől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: