DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jordan szerint Alonso és Vettel is a McLarenhez kerülhet

Az egykori F1-es csapatvezető, ma pedig a BBC szakértőjeként a paddock egyik legjobban értesült figurájának számító Eddie Jordan szerint sem Alonso, sem Vettel Wokingba igazolását nem lehet kizárni.

Az F1-es csapatát 15 éven át működtető, jelenleg pedig a BBC állandó szakértőjeként dolgozó Eddie Jordant a brit médium online kiadásában a rajongók kérdezhették meg különböző témákban. Természetesen az idei pilótapiacot mozgató fő kérdés is szóba került: hol folytatja karrierjét Fernando Alonso, elhagyja-e a Ferrarit a kétszeres világbajnok? Az egykori csapatvezető így látja ezt a kérdést:



 

"Tudjuk, hogy Alonso számos csapattal tárgyalt" - kezdte válaszát Jordan. "De van-e köztük olyan, amelyik sokkal jobb lenne a mostani helyénél. Van egy olyan érzésem, hogy nem... Ám ez sem akadályozta meg Hamiltont abban, hogy elhagyja a McLarent, amikor bajnokesélyesnek tűntek, és átigazoljon a Mercedeshez, ami akkor még kisebb csapat volt" - írta az ír csapatvezető, majd így folytatta:



 



 

"Nem is kérdés, hogy Alonso képes egy csapatot bajnokká tenni, van annyira jó. Épp úgy, ahogy Lewis segítette a Mercedest" - mondta Jordan, aki szerint csak egy lehetséges célállomása lehet Alonsónak: "Egyetlen helyre mehet csak, és erre szerintem meg is van az esély, mégpedig a McLarenhez. Élpilóta kell nekik a következő évre, és ki tudja miért, de a jelenlegi menedzsment Jenson Buttont nem tartja annak, pedig világbajnok, s ráadásul a Honda menedzsmentjét is jól ismeri."



 

"A Honda és a McLaren nagy dobásra készül, Alonsót vagy Sebastian Vettelt akarják, de akár mindkettőt megkaphatják. Ezek a manőverek most is zajlanak, és megvan az esély rá, hogy egy hónapon belül a pilótafelállás és a menedzsment is megváltozik majd a csapatnál."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: