DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem lesz béke a Mercedesnél - Ezért nem

Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója szerint az F1-es szezon maradék öt versenyén elkerülhetetlen, hogy feszültség legyen a két esélyes, Nico Rosberg és Lewis Hamilton között.

 A két versenyző közötti konfliktus hol újabb és újabb tetőfokaira ért, hol elcsendesedett a 2014-es évad során. A pilóták nyilatkozatai alapján most épp egy csendesebb fázis tart: Rosberg nemrég "nagyon jónak" nevezte a csapaton belüli hangulatot, míg Hamilton úgy nyilatkozott, kapcsolatuk "visszatért a normálishoz". Főnökük, Toto Wolff azonban kizártnak tarja, hogy ez a szezon végéig így is marad.

 

"Nincs szükség arra, hogy békeszerződést mutassunk a közönségnek" - magyarázta meg Wolff, hogy miért. "Ha arra programoztak 25 éven keresztül, hogy harcolj, és a világbajnokság megnyerése legyen a célod, senki sem kérhet meg, hogy a legnagyobb ellenséged egyszerre a legjobb barátod is legyen."

 



Az egykori versenyző, jelenlegi tévés szakértő, Marc Surer meglátása is hasonló. "Természetesen nincsen béke. Bármelyikük világbajnok lehet. Miért kéne kibékülniük - hogy a másik nyerhessen?" - filozofált a Speed Weeknek.

 

A bajnoki csata szorosabb, mint bármikor korábban, a két versenyzőt mindössze 3 pont különbség választja el egymástól. Nemcsak az egymáshoz viszonyított tempó, hanem a technikai problémák is meghatározhatják a végkifejletet - ahogy Rosberg szingapúri kiesése mutatja, ami 22 pontos előnyt tett semmivé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: