DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren már idén tesztelhet a Hondának

A Honda cáfolta a keddi értesülést, miszerint csúszásban lennének Formula-1-es programjukkal.

Az olasz Autosprint arról számolt be, hogy a japán gyártó három hónappal csúszásban van, és elképzelhető, hogy a nagy bizonytalanság miatt nem tudják majd megszerezni Fernando Alonsót. A pletykára szerdán válaszolva a Honda közölte első képét 2015-ös erőforrásáról. A gyártó Formula-1-es főnöke, Yasuhisa Arai azt is elmondta, hogy fontos fázisba érkezett a motorprojekt, és már a próbapadon tesztelik az erőforrást, melyhez a turbót és az energia-visszanyerő rendszert is hozzákapcsolták.

  




A Speed Week szerdán arról számolt be, hogy a Mercedes - a McLaren jelenlegi motorszállítója - engedélyt adott arra, hogy a McLaren autójába az Abu Dhabi Nagydíjat követő szezon végi teszten a Honda beszerelhesse V6-os erőforrását. Arai azonban néhány héttel ezelőtt közölte, hogy a motor csak az első téli teszten, 2015 februárjában mutatkozik be Jerezben.

 

"Nyilvánvaló, hogy sok munka folyik a színfalak mögött új partnerünkkel a jövő évre" - mondta el a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier még Szingapúrban. "Tisztázva a pletykákat és a találgatásokat, pontosan nem tudjuk megmondani, mikor és hol tesztelünk. Sok munkát kell még elvégezni, de őszintén megmondom, az eredeti tervekhez képest eddig minden jól áll."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: