DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Caterhamnek cáfolnia kellett a gyár kiürítésének hírét

Szerda este olyan információk kezdtek el terjengeni a közösségi médiában, hogy a Caterham leafieldi főhadiszállását a kifizetetlen tartozások miatt a rendőrség és végrehajtók vették birtokba, a személyzetet pedig elküldték, és ezzel kérdésessé vált a csapat részvétele a Japán Nagydíjon. Az istálló azonban egyértelműsítette, az értesüléseknek semmi valóságalapjuk nincs.

 

A tévesnek bizonyult hírek azt állították, a Caterham eladása óta továbbra sem tisztázódott, hogy a csapatnak a Red Bull és a Renault felé való tartozásait az előző tulaj Tony Fernandesnek, vagy a kilétüket továbbra is rejtegető svájci és közel-keleti befektetőknek kell-e kifizetni, és mivel a számlák kiegyenlítése továbbra sem történt meg, a hatóságok lefoglalták a gyárat. A lekapcsolt rendszerek és elküldött dolgozók mellett pedig a versenycsapat működése is veszélybe került Suzukában. Az értesülés olyan részleteket is tartalmazott, mint például hogy a gyárból már a korábbi modelleket is elszállították, illetve hogy a Caterham személyzetét már Szingapúrban is más csapatok látták el étellel.

 

Mindezek a hírek viszont az istálló gyorsan kiadott közleménye szerint tévesek, és egy a csapattól független másik cég problémáinak alapos kiszínezéséből fakadhatnak.

 



"Olyan alaptalan és indokolatlan pletykák kaptak szárnyra, melyek a CaterhamF1-et birtokló 1MRT [1 Malaysia Racing Team] ellen megtett bizonyos intézkedésekről szólnak" - közölte a csapat. "Tegnap csupán az 1MRT egyik beszállító partnerének kellett szembenéznie bizonyos intézkedésekkel. Ez a cég nem az 1MRT tulajdona és nincs semmilyen hatása a CaterhamF1-re."

 

"A híresztelésekkel ellentétben Leafiledben jelenleg minden folyamat rendben zajlik és a csapat a Japán Nagydíjra való felkészülést végzi."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: