DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Mercedes elcsente a McLaren partnerét, Hamiltonék öltözködnek

A Mercedes bejelentette, hogy egy új szponzor, a Hugo Boss érkezik az F1-es csapathoz a következő évtől. A divatcég több mint 30 év együttműködés után hagyja el a McLaren, mivel továbbra is a stuttgarti erőforrások mellett képzeli el a jövőjét.

A Hugo Boss matricái először még 1981-ben jelentek meg a McLaren autóin, és a partnerség onnantól megszakítás nélkül folyt a két cég között. 1995-ben megérkezett a csapathoz a Mercedes, amely márkával szintén remek viszonyt alakított ki a vállalat, ezért most úgy döntöttek, hogy miután a wokingiak a Honda erőforrásaira váltanak, ők átpártolnak az idén domináns németekhez.

 



Noha a partnerség hivatalosan csak 2015. január 1-jén lép életbe, a csapat pilótái, Lewis Hamilton és Nico Rosberg egy fotózás erejéig máris magukra öltötték az öltözködési cég ruháit - amelyek a brit számára már nem is ismeretlenek a korábbi McLarennel töltött évek miatt.

 

A wokingiak számára pedig úgy tűnik, nem csak a motor, hanem a szponzorok terén is nagy változást hoz majd az új korszak - a tavaly távozó Vodafone helyére még mindig nem találtak főtámogatót, most elhagyta őket a Hugo Boss, és még az sem biztos, hogy a Johnnie Walker hosszú távon kitart-e mellettük, miután nemrég a Formula-1 hivatalos partnerévé is vált.