DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismét bajban a Nürburgring

Az F1-nek és számtalan más sorozatnak is otthont adó német pálya körüli hercehurca tovább folytatódik, ugyanis a létesítményt megvásárló cég nem tudott fizetni. Az új vevőt már keresik.

Márciusban számoltunk be róla, hogy a csődbe ment nürburgi pályát, amelyet 2012 óta árultak, egy düsseldorfi cég, a Capricorn vásárolta meg, a hírek szerint 77 millió euróért. Állítólag az új Formula-1-es szerződésről is tárgyalás indult. A vevő azonban az augusztusi határidő lejártáig nem fizetett Rajna-vidék-Pfalz tartománynak.

 

A cég szóvivője akkor még pozitívan nyilatkozott, arról beszélt, hogy az adásvétel meg fog történni, a német üzleti magazin, a Wirtschaftswoche azonban most arról írt, hogy a Deutsche Bank megvonta finanszírozását a Capricorntól, emiatt pedig új vevőket keresnek a Nürburgring számára. A mai nap folyamán az Európai Bizottság dönt arról, hogy az üzlet egyáltalán törvényes-e - határozatuk mindenképp semlegesítheti a tranzakciót.

 



Az eladást felügyelő csődhivatal bizalmi okokra hivatkozva nem kommentálta a Wirtschaftswoche értesüléseit, ahogyan a Deutsche Bank sem. A magazin beszámolója szerint azonban már kapcsolatba léptek alternatív vevőkkel, Berlinben és Londonban is. A márciusi vásárlásnál a Capricorn legnagyobb ellenfele az amerikai HIG Capital volt, ők úgy nyilatkoztak: "megvan a szükséges pénzünk, és fenntartjuk előző ajánlatunkat".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: