DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A lehető legjobban választott a Honda, véli Prost

Alain Prost szerint a Honda F1-es visszatérése a McLaren oldalán nem lesz olyan nehézkes, mintha egy másik istállót választottak volna ehhez.

A négyszeres világbajnok maga is részese volt a McLaren és a Honda előző partnerségének 1988-ban és 1989-ben, amely időszak során 11 futamgyőzelmet és egy világbajnoki címet szerzett a japán erőforrások által meghajtott autóival.

 

A francia szerint ha a személyzet már változott is több mint 20 év alatt, a két vállalat között meglévő bizalom segíti majd őket abban, hogy hamar megtalálják az összhangot. Azt persze még nem tudja, hogy az együttműködés most is ugyanúgy azonnal meghozza-e majd a gyümölcsét, mint 1988-ban tette.

 

"Nem olyan lesz ez a Honda számára, mintha egy teljesen új csapattal állnának össze. Szerintem egyáltalán nem volt meglepő, hogy a McLarennel léptek szövetségre, hiszen tudták, hogy velük képesek lesznek együttműködni. Érdekes lesz látni, hogy már az első évükben versenyképesek lesznek-e" - mondta Prost az Autosportnak.

 



"A közös történelmük miatt már megbíznak egymásban és valamennyi tapasztalatuk is lehet a másik félről, dacára annak, hogy ez már egy teljesen más generáció új emberekkel. Az új technológia is segíteni fogja az együttműködésüket, hiszen a karosszériát és a motort különösen nagy összhangban kell fejleszteni."

 

"Ron Dennis és a csapat pedig már nagyon jól ismeri a japán mentalitást, amihez egyébként nem lenne könnyű alkalmazkodni. Ez nagy előnyt jelent számukra."

 

A Honda ma közzétette az első képet jövő évi motorjáról, bár eközben egyes olasz értesülések arról számoltak be, hogy a japán vállalat három hónapos lemaradásban van a terveihez képest, és még az erőforrás teljesítménye és üzemanyag-fogyasztása sem ért el versenyképes szintet.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: