DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Salo lesz a versenybíró Suzukában

Az FIA döntése értelmében Mika Salo képviseli az F1-es Japán Nagydíj során a versenybírói testületben a pilótákat.

Salo, aki a finn televízió szakkommentátoraként minden versenyre elutazik, legutóbb a 2013-as Bahreini Nagydíjon ülhetett a döntnöki székbe. A 47 éves finn Paul Gutjahr és az FIA alelnöke, Jose Abed mellett tevékenykedik majd.



 

Salo Formula-1-es pályafutása során több, mint 100 versenyen állt rajthoz 1994-2002 között, versenyzett a Lotusnál, a Tyrrellnél, az Arrowsnál, a BAR-nál, a Ferrarinál, a Saubernél és a Toyotánál. Pályafutása során két dobogós helyezést szerzett, mindkettőt a Ferrarinál, amikor a sérült Michael Schumachert helyettesítette 1999-ben. A hockenheimi futam során arra utasították, hogy adja át első helyét csapattársának, Eddie Irvine-nak, aki a bajnoki címért harcolt Mika Hakkinennel.



 



 

Miután 2002-ben elhagyta a Toyotát, Salo főleg sportautó versenyeken állt rajthoz, 2008-ban és 2009-ben a GT2-es géposztályban győzni tudott Le Mans-ban. 2007-ben a GT-kategóriát szintén megnyerte az amerikai Le Mans szériában. Az idei évben 37. lett Le Mans-ban és a 12. az LMP2-es kategóriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: