DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Simona de Silvestro egyre messzebb az F1-es üléstől

Nemrég még úgy tűnt, hogy minden esély megvan arra, hogy Simona de Silvestro személyében bő két évtized után női pilóta szerepelhessen az F1-ben, ám ennek valószínűsége egyre csökken - nem az ő hibájából.

Az Autosport magazin arról számolt be, hogy Simona de Silvestro reménybeli F1-es bemutatkozása könnyedén kútba eshet, miután problémák adódtak menedzsmentje és a Sauber közt. A 25 éves versenyzőnő négy év IndyCar-szereplést követően idén februárban csatlakozott a svájci csapathoz, ahol egy felkészítő programban vett részt, melynek keretében többször is F1-es autót tesztelt azzal a céllal, hogy megszerezze a szuperlicenszet és bemutatkozhasson a királykategóriában.



 

Nemrég még minden nagyszerűnek tűnt de Silvestro körül, ám azonban most alapjaiban megváltoztak a dolgok, és egyre kisebb esély mutatkozik arra, hogy végül tényleg F1-es pilóta lehet belőle. A teszteket követően 90 napon belül kellett volna megszereznie a szuperlicenszet, ám ez lejár, s az a terv sem valósulhat meg, hogy a múltja miatt félig-meddig hazai versenynek nevezhető USA Nagydíj első szabadedzésén autóba ülhet majd.



 



 

Ez utóbbi fő oka a pénzhiány, de Silvestro menedzsmentje ugyanis nem tudta teljesíteni, amit vállalt. Erről a Sauber egy tagja nyilatkozott: "Simona vezetési programja pénzügyi okokból nem folytatódik. Mindenki csalódott, aki vele dolgozhatott az elmúlt fél évben, hogy ez a dolog idáig jutott, hiszen szerettek vele dolgozni. Most más lehetőségeket keresünk Simonának a csapaton belül, de ez időbe telik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: