DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Kobayashi rajthoz állhat Suzukában

Sok hír szólt arról, hogy félreállítják, végül azonban részt vehet hazai versenyén a Caterham japán F1-es pilótája, Kamui Kobayashi.

A Caterham immár hivatalosan is megerősítette, hogy Kamui Kobayashi rajthoz állhat a hétvégén Suzukában, ami korábban egyáltalán nem tűnt biztosnak. Belgiumban a csapat Andre Lotterert ültette a helyére, majd Monzában is megpróbálkozott ezzel, de ekkor nem tudtak megegyezni. Szingapúr kapcsán Roberto Merhiről szóltak a hírek, aki Monzába kapott egy szabadedzést, de Kobayashi maradhatott az ülésben, ahogy most is, bár korábban az sem tűnt kizártnak, hogy elképesztően szívtelen módon épp hazai versenyéről teszik ki ismét - többek közt a Japánban versenyző Caldarelli neve is szóba került, mint lehetséges helyettes.



 



 

Kobayashi, aki 2012-ben F1-es karrierje egyetlen dobogóját épp itt érte el, így nyilatkozott a bejelentést szállító sajtóközleményben: "A suzukai Japán Nagydíj mindig nagyon különleges volt számomra, itt vehettem részt 2009-ben az első szabadedzésemen, és itt értem el az első dobogós helyezésemet 2012-ben, s most idén is visszatérhetek a rajongóim támogatásának köszönhetően. Ez nagyon sokat jelent nekem, szeretném még egyszer megköszönni ezt nekik."



 

Kobayashi persze reálisan látja az esélyeit, tudja, hogy a 2012-es sikerhez hasonlót sem érhet el: "Sajnos be kell ismerni, hogy idén nem harcolhatok majd a dobogóért, de mindent megteszek majd, hogy jó teljesítménnyel jutalmazzam meg a rajongóimat, hogy ezzel köszönjem meg hihetetlen támogatásukat. Már várom, hogy ott legyek velük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: