DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams biztos benne, hogy 2015-ben is erős lesz

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős igazgatója biztos benne, hogy a Williamsnél történt szervezeti változások és műszaki újítások nem csak 2014 hátralevő részére, hanem a következő F1-idényre is lökést adnak.

A csapat idei egyik legrosszabb eredményét érte el Szingapúrban, ahol Felipe Massa ötödik lett, Valtteri Bottas pedig mindössze tizenegyedik a verseny végére elfogyó gumik miatt. Az alakulat működése azonban Smedley szerint bizakodásra ad okot.

 

"Olyan pályákra érkezünk, ahol sokkal fontosabb a motorerő, érzékenyebbek a légellenállásra, ezért nagyon optimisták vagyunk. Ezen kívül Japánba új aerodinamikai csomag is érkezik. De ezek a fejlesztések semmit sem vesznek el a következő évi felkészülésünkből. Így is rendkívül hatékonyan dolgozunk, a lehető legtöbb erőt fektetünk a 2015-ös autóba. Ezért nagy az optimizmus."

 



"A következő egymást követő versenyeknek kedvezniük kell nekünk. Egyre jobbak vagyunk a gumik kezelésében. Szingapúr is egészen segített minket, ezt láthattuk Felipe esetében, de a rossz autóval még Valtteri is képes volt óvni a gumikat. A kvalifikáción az abroncsok kezelésének köszönhetően tudtunk a kocsi teljesítménye felett szerepelni. Japánban és Oroszországban a keverékek elég konzervatívok lesznek, ez pedig előnyünkre fog válni" -magyarázta a szakember.

 

A közelmúltban történt egy másik momentum is, ami Smedley szerint jó előjel a csapat számára. "Ironikus, hogy hosszú ideje Szingapúrban értük el az egyik legrosszabb eredményünk, de jobban működtünk, mint bármikor, mióta itt vagyok. Számomra nagyon biztató, hogy a különbség a Red Bullhoz és Ferrarihoz képest sokkal kisebb volt, mint a hétvége elején gondoltam. Pat Symonds mondta a verseny után, hogy a Williams ezen a versenyen működött a legjobban, mióta 14-15 hónapja a csapatnál van, és pedig ezt csak megismételni tudom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: