DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A debütáló Verstappen nem foglalkozik a kritikákkal

Pénteken minden idők legfiatalabbjaként F1-es szabadedzésen vehet részt a holland Max Verstappen, aki elmondása szerint nem foglalkozik az őt ért kritikákkal.

Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy Max Verstappen pénteken 17 éves és 3 napos korában részt vehet a Japán Nagydíj szabadedzésén, amivel máris megdönt egy rekordot, hiszen természetesen korábban sosem vett részt F1-es versenyhétvége hivatalos eseményén ennyire fiatal versenyző. Verstappen az ehhez szükséges szuperlicenszet az olaszországi Adria versenypályán szerezte meg, ahol közel 400 kilométert teljesített probléma nélkül az FIA ellenőrei előtt.



 



 

A "Verstappen-ügy" ezzel azonban továbbra sem ért véget, újra és újra megkérdőjelezik azt, hogy helye lenne a Formula-1-ben egy olyan fiatal versenyzőnek, aki közúti jogosítványt életkora miatt nem is kaphatna. Kevin Eason, a Times tudósítója azt emelte ki, hogy Verstappen esete egyértelmű jele annak, hogy a Formula-1 túlságosan könnyű lett, ezen pedig változtatni kell.



 

Verstappen viszont nem foglalkozik a kritikákkal: "Nem túl gyakran nézem a közösségi médiát" - fejtette ki a születésnapját épp ma, szeptember 30-án ünneplő Verstappen a holland raceexpress.nl-nek. "Sok negatív dolgot írnak, persze egyúttal sok pozitívat is. Én csak arra koncentrálok, amit csinálok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: