DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hakkinen: A McLarennek tapasztalt versenyző kell

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint egykori F1-es csapatának a motorgyártóváltást követően mindenekelőtt tapasztalatra van szüksége, ami kimondva-kimondatlanul is egy Alonso-Button párost jelentene.

Az idei pilótapiac szereplő közt kulcsfontossággal bír Fernando Alonso és a McLaren-Honda, akik a sajtóértesülések közösen képzelik el a jövőjüket, a japán motorgyártó csillagászati fizetéssel csábítaná vissza Wokingba a kétszeres bajnokot. Az elmúlt napok hírei alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Alonso elhagyja Maranellót, de az még így is kérdéses, hogy valóban a McLaren lesz-e a célállomás, ahogy az is, hogy ha valóban Wokingban köt ki a spanyol, akkor melyik versenyzőt állítják félre: az öt éve velük lévő világbajnok Buttont vagy a Formula-1-ig elvezetett ifjú titánt, Kevin Magnussent.



 



 

A McLaren legendája, a kétszeres világbajnok Mika Hakkinen így nyilatkozott a kérdésről a Hermesnek adott interjújában: "Hogy miért nem írták alá a jövő évi szerződést még egy versenyzővel sem? Nyilvánvalóan azért, mert próbálják a lehető legjobb csomagot összerakni. A világbajnok versenyzők mindig találnak olyan csapatokat, akik szívesen szerződtetnék őket, az pedig egyértelmű, hogy ha lehetőséged van a lehető legtapasztaltabb pilótákat megszerezni, akkor ezt is kell tenned" - mondta a finn, egyértelműen arra célozva, hogy az Alonso-Button páros lenne a legjobb egykori csapata számára.



 

Az olasz Corriere dello Sport viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy a Japánból érkező hírek elbizonytalaníthatják Alonsót: a Honda a lap beszámolója szerint három hónapos lemaradásban van a fejlesztésben a tervekhez képest, nagyobb problémáik vannak, mint az idei év elején a Renault-nak voltak. Az Autosprint úgy tudja, hogy a fogyasztás és a teljesítmény terén is komoly hátrányban van a japánok hathengerese, amin komoly befektetésekkel igyekeznek változtatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: