DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Spanyolország: Alonso marad a Ferrarinál

Vasárnap a spanyol rádió arról számolt be, hogy az F1-es Szingapúri Nagydíj után Fernando Alonso meghívta vacsorára szerelőit, ahogyan időnként megteszi, akik arra kérték, ne hagyja el a Ferrarit. A spanyol pilóta ismét megismételte, hogy az olasz értesülésekkel ellentétben nem szándékozik távozni és arra kérte szerelőit, ne higgyenek a megalapozatlan pletykáknak.

Az Olaszországból érkező pletykák szerint Alonso azért szeretné elhagyni a Ferrarit, mert nem látja biztosítottnak azt, hogy a jövő évben a bajnoki címért harcolhassanak.

A rádió szerint Alonso menedzsmentjét a Mercedes képviselői is megkeresték és a pilóta jövőjéről érdeklődtek, de ezek csak tapogatózó lépések voltak. Alonso hazájában, ahol gyakran először értesülnek a spanyol pilóta terveiről, az a hír járja, hogy nem történik csapatváltás. Ezen felül a spanyol abban bízik, hogy James Allison, akit egy évvel ezelőtt neveztek ki a csapat műszaki igazgatójának, képes lesz a jövő évben olyan autót építeni, amellyel a győzelemért tudnak harcolni.




A spanyol rádió záráskénit közölte: "Ez Fernando Alonso valódi helyzete, ezek a tervei a jövőre nézve. Nekünk az a feladatunk, hogy mindennek utánajárjunk és ne légvárakat építsünk. Elmondtuk, hogy állnak most a dolgok. Majd meglátjuk, mi történik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: