DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Sauber jó eredmény elérésére törekszik Suzukában

A Japán Nagydíj lesz a következő verseny Ázsiában a Sauber F1 Team számára. A felkelő nap országában a suzukai pályán rendezik a F1-es világbajnokság 15. versenyét október 3-5 között. A pálya a Sauber F1 Team pilótái, Esteban Gutierrez és Adrian Sutil, számára is kedvenc.

"A suzukai pálya az egyik kedvencem" - mondta el Gutierrez. "Valójában több pályát is szeretek, de ez különleges. A pálya vonalvezetése teljesen eltér a többitől, így az autót különleges dolog beállítani. A pálya több gyors kanyart tartalmaz, amely aerodinamikai szempontból kihívást jelent, de néhány közepes kanyar is található itt. Az első szektor egyszerűen csodálatos, bal-jobb kanyarok sorozata és fantasztikus vezetni rajta. Van egy nagyon gyors balos is, a 130R, amely nagyszerű. Jó emlékeim vannak Suzukáról, mivel tavaly itt szereztem első pontjaim a Formula-1-ben. A japán rajongók nagyszerűek és lenyűgözött, mennyire szenvedélyesek a versenyzés iránt. Amint mi, pilóták megérkezünk ide, a rajongók különleges érzést nyújtanak felénk, elismerik, amit csinálunk. Ez egy jó motiváció számunkra."




"A Japán Nagydíj nagyszerű rendezvény, nagyszerű rajongók vannak a pályán" - tette hozzá Sutil. "Számomra ez egy nagyon különleges verseny, mivel régebben egy évet éltem Japánban. Miután 2006-ban megnyertem a japán Formula-3-as bajnokságot, nagyszerű emlékeim vannak és mindig különleges érzés visszatérni ide. A suzukai pálya több gyors kanyart tartalmaz, amely a kedvencem. Az első szektor különösen trükkös, mivel a bal-jobb kanyarok sorozatából áll, amelyen nagyon gyorsan kell átmenni. Műszaki szempontból a pálya ezen része komoly kihívást jelent, így stabil autóra van szükség, sok leszorítóerővel és az autó elejének gyorsan kell reagálni a fordulókban. Az utolsó szektor jó az előzésre a DRS zóna miatt. összességében a pálya szűkebb, mint a modern pályák és a bukóterekben kavicságy és fű található, ezért nem lehet hibázni. Ezen felül, úgy érzem, a nagyon gyors 130R-en nehéz lesz padlógázzal átmenni a csökkent leszorítóerő miatt. összességében azt mondhatom, ez a pálya kihívást jelent és elbűvölő."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: