DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedest nem ijesztette meg a riválisok tempója

Szingapúrban az üldözők a vártnál is közelebb kerültek a Mercedeshez, de a csapat szerint ez csak a pálya sajátosságaiból, illetve autójuk árnyalatnyival gyengébb gumikezeléséből adódott.

Különösen az időmérő volt szoros az ázsiai városállam utcáin. Már a szabadedzéseken is látszott, hogy a Mercedes ezúttal nem tud dominálni, majd a kvalifikáción csak 1-2 tizeddel maradtak el az első sort végül kibérelő Ezüst Nyilak mögött a Red Bull autói és Fernando Alonso. A futamon aztán Lewis Hamilton kényelmesen tudott nyerni, ám a címvédők ezúttal közelebb tudtak hozzájuk maradni, mint a korábbi versenyeken.

 

"Szingapúr egy különleges pálya, ahol a gumik túlmelegedése talán a legjelentősebb volt azon helyszínek közül, ahol még a szuperlágy abroncsokat használjuk" - magyarázta Nico Rosberg, akinek a versenye hamar véget ért. "Az egyenesekben egyébként mindig van lehetőség lehűteni őket, ám itt folyamatosan kanyarok következtek egymás után, ami csak fokozta a túlhevülést."

 

"Ha ilyenkor valaki olyan autóval rendelkezik, amelyiken kicsit kevésbé melegszenek fel a gumik, azonnal nagy különbségeket láthatunk. Ez is egy ok lehet - talán a mi autónk kicsit rosszabbul bánt az abroncsokkal."

 



Az istálló ügyvezetője, Toto Wolff szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy autóik veszítettek előnyükből.

 

"Szingapúrban az időkülönbségek hagyományosan közelebb vannak egymáshoz, bár most még annál is szorosabb volt a helyzet, mint arra számítottunk. Talán azért, mert nem a motorerő volt a döntő ezen a pályán? Vagy óvatosabban kellett volna bánnunk az abroncsokkal? Nem hiszem, hogy ez egyetlen tényezőre lenne visszavezethető. Mindenesetre nem voltunk hozzászokva ilyen stresszes időmérőkhöz, a végeredmény sokkal szorosabb lett, mint vártuk" - hangsúlyozta.

 

A csapatnál azonban úgy hiszik, a Szingapúrban látott viszonylagos gyenge formájuk csak egyszeri eset volt. "Szerintem még mindig jól állunk, és remélhetőleg a következő pályák jobban fognak illeni az autónkhoz, aminek köszönhetően jobban elhúzhatunk a többiektől" - mondta Rosberg, aki az eddigi 14 verseny felén pole-pozíciót szerzett.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: