DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szorosabbra fűzi a szálakat a Red Bull és a Renault

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko közölte, a tavalyi világbajnok csapat 2015-ben szorosabb kapcsolatba kerül a motorszállító Renault-val, miután közölte, a Milton Keynes-i alakulat lesz a Renault hivatalos gyári csapata.

A Red Bull és a Renault sorozatban négy egyéni és konstruktőri bajnoki címet szerzett a V8-as korszakban 2010 és 2013 között, de az idei évben nem tudták megakadályozni a Mercedest abban, hogy az eddigi 14 futamból 11-et megnyerjenek és nagy valószínűséggel a brackley-i csapat elhódítja majd a bajnoki címet.

Marko azonban biztos benne, hogy a Renault tovább mélyülő partnerkapcsolata a Red Bullal még sikeresebb lesz 2015-ben.

"Most abban a folyamatban vagyunk, hogy megerősítsük műszaki együttműködésünket annak érdekében, hogy 2015-ben a Mercedesszel egy szinten legyünk" - közölte Marko. "Hosszú távú egyeztetés folyik arról, hogyan tudunk szélesebb körben együttműködni. Az idei évben négy különböző motort kellett a karosszériához igazítani. A jövő évben csak egy lesz - egy, amelyet a Red Bull Racing a Renault-val együtt fejleszt ki - és a többi csapat egy az egyben megkapja ezt. Ez a leghatékonyabb megoldás. A Mercedes bebizonyította, hogy a modell nagyon sikeres - csak egy erőforrás változattal rendelkeznek és a Ferrarinál is ez a helyzet."




Marko úgy érzi, hogy a Red Bull versenyképes erőforrással rendelkezhet a 2015-ös szezon európai szakaszának kezdetekor - de ez nem azt jelenti, hogy a jövő év első versenyeinek nem lenne jelentősége.

"Voltak műszaki megbeszélések, ahol az erőforrás műszaki fejlesztéseiről esett szó és ez 2015 júliusára fejeződik be. Így az európai szezonra versenyképes erőforrásunk lehet. Az idei évben bebizonyítottuk, hogy bár teljesítménybeli hiányban vagyunk, mégis sikeresen tudunk versenyezni és ennél rosszabb nem lesz a helyzet a jövő évben, az első Európán kívüli versenyeken sem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: