DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Lotus erőfeszítései meghozhatják gyümölcsüket

Az enstone-i F1-es csapat helyettes csapatvezetője, Federico Gastaldi reméli, hogy azok az erőfeszítések, amit a csapat a javulás érdekében hozott, év végére meghozzák gyümölcsüket.

Az idei szezon jócskán alulmúlta a várakozásokat a Lotus háza táján, annak ellenére, hogy a csapat tavaly konstans dobogós esélyekkel érkezett minden helyszínre. Idén Romain Grosjean jóvoltából két nyolcadik helyre futotta eddig, de Gastaldi bízik benne, hogy Japánban ismét a pontszerzők között üdvözölheti pilótáit.



 



 

"Szingapúr megmutatta, hogy kiérdemeljük a pontokért zajló csatát. Persze, nagyszerű volt ismét kettős célba éréssel zárni a futamot, de pontokat akarunk. Bízom benne, hogy lesz még rá esélyünk, csak egy utolsó lökésre van szükségünk ahhoz, higy ki tudjuk használni ezeket a szituációkat. Suzukára az a tervünk, hogy visszatérünk a top 10-be. A csapat megérdemli, hogy erőfeszítéseit siker koronázza, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy így legyen."



 

De Gastaldi nem csak a csapatot, hanem két élharcosát, Romain Grosjean-t és Pastor Maldonado-t is dicsérettel illette. "Lenyűgözött, ahogyan Pastor vissza tudott jönni pénteki balesete után. Ismét megmutatta erős jellemét, és hogy milyen jól érzi magát az autóban, amikor minden flottul megy. Ott volt a pontokért zajló harcban, még a négy kiállás ellenére is, ami megmutatja, mennyire versenyképes tud lenni. Romain szintén fantasztikus volt, és a lehető legtöbbet hozta ki a körülményekből. Megint meg kell erősítenem, hogy versenyzőink kivételes motivációval és szenvedéllyel versenyeznek, mely tükrözi az egész csapat filozófiáját." - említette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: