DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Japánban és Oroszországban is jó teljesítményt vár a Red Bull

A Red Bull Racing két pilótája, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo a jövő hétvégi Japán Nagydíjra, illetve a rá egy hétre következő első Orosz Nagydíjra tekint előre.

"Suzuka nagyon pozitív hely volt számomra a múltban, háromszor nyertem itt és 2011-ben itt lettem világbajnok, amely fantasztikus élmény volt" - kezdte előzetesét Vettel. "Suzuka egyébként is fantasztikus pálya, talán az egyetlen pálya, amit hozzá lehetne hasonlítani a naptárban, az Spa. Nagy kihívást jelentő pálya, különösen az első szektor, ahol sok a gyors kanyar. Élvezem ezeket, de ezt követően jön a Spoon kanyar, amely nagyon technikás és komoly kihívás, ahogyan a 130R is. A rajongók nagyon különlegesek, a hangulat hihetetlen, a közönség nagyon tiszteli azt, amit a Formula-1-ben elvégzünk, nagyszerű ezt látni. A szocsi pálya különleges, mivel ez az egyetlen helyszín a naptárban, amely egy Olimpia területén került kialakításra. Ami a pályát illeti, hasonlóságot mutat más helyszínekkel, talán a legjobban Szingapúrra hasonlít. De Szingapúrral ellentétben a vonalvezetés sokkal gördülékenyebb, így sokkal gyorsabb lesz. Néhány szektor engem kicsit Dél-Koreára, vagy Abu Dhabira emlékezetet. Azt hiszem, nagyon jól sikerült a különböző karakterű kanyarokat összekeverni, néhány közülük nagyon nehéz lesz és pilótaként mi ezt szeretnénk. A hétvége elején az aszfalt csúszós lesz és arra számítok, néhány pilóta hibázni fog, nem azért, mert a pálya mindenkinek új lesz, hanem azért is, mert alig lesz tapadás. Szóval egy kis időbe telik majd, mire kényelmesen érezzük magunkat a pályán."




"Suzuka jó, de számomra az első szektor jelent csak örömet" - tette hozzá Ricciardo. "Ez egy álom. Gyors irányváltások annak az Essesnél, nehéz a helyzet a Dunlop kanyarnál, majd kétségtelenül az egyik legjobb rész, a nyolcas és a kilences, a Degner kanyar következik. A nyolcasnál kitartásra van szükség, a kanyar szűk és nem lehet hibázni, de amennyire lehet, keményen szeretnél menni. Majd amint egyenesbe teszed az autót, fékezni kell, a döntött jobbos kanyar következik és abban bízol, jól tudod teljesíteni, mert ha nem, akkor mindennek vége. Egy ilyen kört zsinórban 53 alkalommal teljesíteni jó kenyérkeresés. Amit talán a televízión keresztül nem lehet látni, az a pálya valódi hullámvasút jellege, leereszkedsz a völgybe, majd újra a hegyre kell menni, csak ritkán vagy vízszintes felületen. Szocsival kapcsolatban azt hiszem, mindig izgalmas egy új helyszín, különösen egy új pálya. Pilótaként mindig nagyszerű valami frissítés és új, Oroszország nyilvánvalóan egy új vonalvezetést biztosít számunkra. A szimulátorban néhány kört már teljesítettem és azt hiszem, érdekes lesz a pálya. Minden más a valós életben, de remélem, érdekes pálya lesz. Nem hiszem, hogy megtudjuk ezt addig, amíg oda nem megyünk, de remélhetőleg jó kihívás lesz számunkra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: