DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Caterham jövőre is megtartaná a ""sokat fejlődő" Ericssont

Tovább fűszerezi a Caterham pilótákkal kapcsolatos kifürkészhetetlen helyzetét, hogy az istálló vezetője arról a Marcus Ericssonról zengett ódákat, aki eddig nem tudta tartani a lépést csapattársaival. A Szingapúri Nagydíjon nyújtott erős teljesítménye azonban meggyőzte a szenvedő F1-es alakulatot arról, hogy meg kell tartaniuk a svédet.

Ericsson úgy lett idén a Caterham egyik kiválasztottja, hogy előtte nem alkotott kimagaslót az utánpótlás-szériákban. Köztudottan erős szponzori támogatással érkezett, ezért is kirobbanthatatlan idén a helye, dacára annak, hogy nem csak Kamui Kobayashi győzi le rendszeresen, de a Spában beugró Andre Lotterer és a Monzában az első edzésen részt vevő Roberto Merhi is gyorsabb volt nála - még ha ez utóbbi eredmény nem is feltétlenül reprezentatív.

 

Ám a Szingapúri Nagydíjon Ericsson a csapat elmondása szerint nagyot lépett előre, precíz versenyzéssel a 15. helyen végzett, legyőzve a fő riválisnak számító Marussia mindkét pilótáját. A csapatfőnök Manfredi Ravetto ennek láttán azonnal kijelentette, szeretnék megtartani a svédet 2015-re is.  

 

"Én Szingapúrban egy erős Ericssont láttam, aki a szezonja legjobb versenyét futotta. Remekül dolgozott, hogy maga mögött tudta tartani a két Marussiát, és fantasztikusan teljesített azon a nehéz pályán" - mondta Ravetto.

 



"Nagyon elégedettek vagyunk a fejlődésével, és az ajtónk nyitva áll előtte a következő évre. Már elkezdtünk erről beszélni a menedzsmentjével és a támogatóival, hiszen idén a csapat sokat fektetett az újoncok képzésébe. örülnénk, ha jövőre ismét az autónkban tudhatnánk őt, és ezzel learathatnánk a befektetésünk gyümölcseit, semmint hogy más valakinek az autójában hozza ezt ki magából."

 

A másik ülés sorsa azonban továbbra is kérdéses - nem csak a következő szezonra, hanem még az idei év hátralévő versenyeire is. Érdekes módon a csapat a garázs ezen oldalán már egyáltalán nem érzi sürgetőnek a kérdést.

 

"Nem sürgős meghoznunk a döntést. Hadd hangsúlyozzam, hogy Kamui mindig a család része marad, és nagyon sajnáljuk, hogy Szingapúrban balszerencséje volt. A pilótaválasztás azonban egy érzékeny kérdés, amiről nem egyetlen ember hoz döntést - meg kell hallgatnom több ember tanácsát is ebben az ügyben" - magyarázta Ravetto.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: