DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button szerint a mai fiataloknak túl sok segítség kell

Jenson Button azok közé tartozik, akik örömmel fogadják az új F1-es szabályt a rádiós segítségek korlátozásáról. A brit örülne, ha a technikai jellegű információkat is visszaszorítanák, hiszen szerinte nem helyes, hogy az újonc versenyzők ma már a csapat segítségével vezetik az autókat.

A McLaren pilótája a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének számít a maga 261 rajtjával, és elmondása szerint az ő idejében egészen máshogy zajlott a fiatalok tanulási időszaka, mint jelenleg.

 

"Ha a rádióra vonatkozó korlátozások végül odáig mennek, hogy a csapat semmit nem mondhat nekünk, akkor végre eljutunk oda, ahol mindig is lennünk kellett volna. Nekünk kell tudnunk elvégezni a házi feladatot és előre tervezni" - hangsúlyozta.

 

"Az új srácoknak azt is megmondják, mikor legyenek gyorsabbak, mikor fékezzenek, milyenek a hőmérsékletek, mennyi üzemanyagot használnak. Számomra ez már bosszantó."

 



"Amikor én kezdtem versenyezni, én is megkaptam a segítséget a csapattól, de az még más módon történt - önmagam tanultam, elkövettem hibákat, és végül versenyzőként ezek által tudtam erősebbé válni. Számomra ez volt a legjobb módja a tanulásnak."

 

Az előzetes tervekkel ellentétben Szingapúrtól csak a versenyzők teljesítményére vonatkozó üzeneteket tiltották be, de az FIA most arra törekszik, hogy jövőre már az autó technikai paramétereire is ugyanilyen korlátozás vonatkozzon - ennek bevezetését végül azért kellett elhalasztani, mert egyes autók kormánya idén még olyan, hogy arról nem tudnának minden szükséges információt leolvasni a pilóták.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: