DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Filléres alkatrész miatt szenvedett Magnussen

Négy napos vizsgálódás után a McLaren fényt derített arra, mitől hevült fel Kevin Magnussen pilótafülkéje a hétvégi F1-es Szingapúri Nagydíj alatt.

Az első információkat elferdítették Kevin Magnussen hétvégi esetével kapcsolatban, de tény, a dán pilóta nem élt át túl kellemes pillanatokat a McLaren cockpitjében. Kilencedik rajthelyét nem sikerült jobb pozícióra váltania a McLaren újoncának, és keserves verseny után a 10. helyen végzett. Az első hírek arról szóltak, hogy a dán pilóta égési sérülések miatt orvosi kezelésre szorult, de egyszerűen csak annyi történt, hogy "melege lett" az autóban és felforrt az ivóvize. Négy nappal a verseny után az is kiderült, mitől szökött fel a pilótafülkében a hőmérő higanyszála: a hűtőrendszerben eltörött egy tömítés, a forró levegő pedig egyenesen a Magnussen köré áramlott.



 



 

A csapat azóta felismerte a probléma okát, és biztosította pilótáját arról, hogy a jövőben ilyen nem fordul elő. Emellett még mindig kérdéses, mitől állt meg Jenson Button autója a futam záró szakaszában, amire a csapat a Mercedestől vár választ. "Még nem kaptunk teljes tájékoztatást  arra vonatkozóan, mi történhetett Jenson autójával, de valamilyen elektronikai probléma lehetett" - említette a csapat vezetője, Eric Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: