DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton a Ferrarinál folytatja?

Adam Cooper, az ismert F1-es újságíró szerint amennyiben Alonso távozik a Ferraritól, úgy helyét Lewis Hamilton veheti át.

A találgatások folyamatosan folynak Fernando Alonso jövőbeli terveiről és elképzelhető, hogy a következő néhány napban többet árulnak majd el a 2015-ös nevezési listáról.

Alonsóról már hónapok óta azt pletykálják, hogy a McLarenhez szerződik, amikor a Honda a csapathoz érkezik, amely nyilvánvalóan a japán gyártónak is jól jönne, hiszen Alonso révén több motorkerékpárt tudnának értékesíteni Spanyolországban.

Feltétlenül szükséges, hogy a McLarennél egy sztárpilóta legyen és ugyan Jenson Buttont elismerik, de a paddockban köztudott, hogy a Honda rövid listájának élén Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel áll.

Az elmúlt hetekben több kérdés is felmerült:
a) ki lehet elérhető a McLarennek 2015-re és
b) ki bízik abban, hogy a Honda kezdetektől kezdve versenyképes lesz.

Egy dolog kétségtelen, a kasszában rendelkezésre áll az a pénz, amivel egy nagyobb nevet ki tudnának fizetni és ez akkor is vonzó ajánlat lehet, ha a Honda azonnal nem tudja felvenni a lépést.




Ha Alonso úgy dönt, a McLarenhez szerződik, akkor a Ferrarinak egy szupersztárt kell szerződtetnie helyére - és az elmúlt években Sebastian Vettel volt az, akiről azt tartották a Ferrari következő pilótája lehet.

Azonban az olasz csapathoz közeli forrásoktól Cooper úgy értesült, hogy nem más, mint Lewis Hamilton áll a maranellói csapat kívánságlistájának élén és talán a brit pilótát könnyebben el tudják csábítani a Mercedestől 2015-re, mint azt többen gondolják. Valószínűleg kevesebb szállal kötődik jelenlegi csapatához, mint Vettel.

Természetesen Hamilton számára bonyodalmat jelenthet a jelenleg zajló bajnoki küzdelem, de a Ferrari nyilvánvalóan szeretné megszerezni Hamiltont, talán sokkal jobban, ha bajnoki címet szerez. Ha a Ferrarihoz szerződik, akkor talán elveszít egy, vagy két évet a maranellói csapat újjáélesztésében, de ezután Niki Lauda és Michael Schumacher nyomdokaiba léphet.

Ha valaki azt hiszi, ez az ötlet elképzelhetetlen, akkor az gondoljon vissza a két évvel ezelőtti történésekre, hiszen a világon senki nem hitte volna azt, hogy Hamilton távozik a McLarentől és a Mercedeshez szerződik...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: