DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: Késő van ahhoz, hogy felkészítsünk még egy autót

Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója szerint legalább hat hónapba telik, amíg egy harmadik autót felkészítenek, ráadásként nem lehet tudni, hogy egyáltalán visszalép egy vagy több csapat a következő szezontól.

A francia csapatvezető úgy véli, hogy túl késő lenne most bejelenteni az új szabályt, azaz hogy az élcsapatok indítsanak három autót a jövőben. Néhányan korábban kiemelték, hogy jelentős érvágást jelentene számukra a pluszköltségek felmerülése, s bár Boullier nem zárkózott el határozottan, szerinte fél év a legalsó határ ahhoz, hogy tisztességesen fel tudjanak készülni. Persze, ilyenkor felmerül a versenyzőkérdés is, de erre Boullier csak annyit válaszolt: "A legkönnyebb egy pilótát leigazolni. Ha azt nézzük, milyen sok időbe telik megépíteni a karosszériát, és kialakítani köré egy csapatot, legalább hat hónapra van szükségünk."



 



 

Ecclestone nézőpontjával ellentétben a legtöbb csapat nem úgy tekint a háromautós szabályra, mint ami javítana a show-n, inkább kényszermegoldást látnak benne, a nevezési létszám kitöltéséért. "Olyan vitáról van itt szó, aminek rossz az időzítése a várakozás miatt" - említette Boullier. "Ha még is szükség lesz harmadik autóra, meglátjuk, mi fog történni. Sok kérdés merült fel a bevételekkel kapcsolatban, de ha egyszer megkérnek minket arra, hogy kibővítsük a csapatot, kénytelenek leszünk megtenni" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: