DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Az RB10 egyszerűen nem fekszik vezetési stílusomnak

Sebastian Vettel biztos benne, hogy azért szenved csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben az idei F1-es szezonban, mert az RB10 kódjelű autó nem fekszik vezetési stílusának.

A négyszeres világbajnok hátránya ausztrál csapattársával szemben 57 pont, de idei legjobb versenyhétvégéjét teljesítette Szingapúrban, miután második lett.

A verseny után azonban beismerte, nem tudta úgy vezetni az autót, ahogyan szerette volna, ezt a német pilóta újra megismételte.

"Mindig, amikor nyomni szeretném, vagy csinálni valamit, az nem működik" - közölte Vettel. "Azt hiszem ez az idei autó karakterének, a leszorítóerőnek és a gumik kombinációjából adódik. Talán ezért nem kapom meg a kanyarok bizonyos területén azt az érzést, amit szeretnék. Ez nem kifogás, mert végül sikerül mindent kihozni az autóból. Sokat javultunk, de még sok munkát kell elvégezni azért, hogy jobbak legyünk."

Vettel egy sokkal stabilabb autóval rendelkezik már, de miután a dupla diffúzor betiltása miatt a hátsó leszorítóerő csökkent és az új erőforrások nagyobb forgatónyomatékkal rendelkeznek, a német pilóta szenved a 2014-es autók vezethetőségével.




A változtatások miatt Vettel számára nehéz vezetési stílusát a lecsökkent tapadáshoz átállítani.

"Nyilvánvalóan úgy vezetsz, amelyről azt gondolod, ez a leggyorsabb, jelentsen ez visszafogott, vagy padlógázas stílust, minden a helyzettől függ. Az idei évben ez nem ennyire egyszerű és nem mindig egyforma, szóval kicsit trükkös a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: