DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Coulthard Supermanhez hasonlítja Hamiltont

Lewis Hamilton hasonló átalakulásra képes az autóból kiszállva, mint amikor a képregényhős Superman dolga végeztével visszatér civil emberi életéhez - legalábbis így vélekedik honfitársáról a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard.

A BBC kommentátoraként ténykedő skót egyre inkább úgy érzi, hogy a Mercedes pilótájának két különféle oldala van - az autóban kíméletlen és mindent a sikernek rendel alá, ám amikor kiszáll, több riválisával ellentétben ismét a földre ereszkedik, és közvetlen, visszahúzódó személlyé válik.

 

"Az autóban ösztönösen, dinamikusan vezet, amit a rádióban hallható beszéde is tükröz. Ám amint leveszi a sisakját, ez a személyisége azonnal eltűnik. Jól példázza ezt, hogy csak akkor látjuk őt a levegőbe csapkodni, amikor még a fején van a sisak" - írta Coulthard a BBC honlapján.

 

"A dobogón már csak integetni szokott, ami sokkal inkább a közönséggel való kapcsolattartásról szól, mint hogy azt mutatná vele: »Igen, zseniális vagyok, ugye?«"

 

"Amikor lekerül róla a sisak, sokkal inkább magába fordul és visszafogottabb lesz. Olyan ez, mint amikor Superman Clark Kentté válik."

 



Coulthard azonban hozzáteszi, Hamilton indokolt esetekben az autón kívül is tud kemény lenni, de ezeket a rövid kirohanásait is gyorsan levetkőzi.

 

"Ha azt gondolja, hogy igaza van, akkor gond nélkül tesz olyan dolgokat, amelyekkel kényelmetlen helyzetbe hoz másokat - például amikor Spában közölte a világgal, hogy mit mondott Rosberg a csapatmegbeszélésen, vagy amikor közzétette a telemetriai adatait. Ha keresztbeteszel neki, abban a pillanatban válaszol. Ám amint visszatér a normál lelkiállapotába, minden sérelmet elfelejt" - jellemezte a bajnoki tabella éllovasát Coulthard.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: