DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Szeretném a Red Bullt visszavezetni a csúcsra

Annak ellenére, hogy Sebastian Vettelt még több évre szerződés köti a Red Bullhoz, az F1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéjén ismét elindult a pletyka arról, hogy a német pilóta a Ferrarihoz, vagy a McLarenhez szerződik. A négyszeres világbajnok azonban közölte, marad jelenlegi munkaadójánál.

"Többször elmondtam, hogy a jövő évre szerződésem van a Red Bull Racinggel" - közölte Vettel. "Feltételezem, hogy továbbra is ennél a csapatnál maradhatok. Sok tervem van, szeretnék visszatérni az élen állókhoz. Számomra nagyon fontos, hogy csapatunk nem adja fel és a kemény munka folyamatosan hozza majd az eredményeket."

A szingapúri második helyezés idei legjobb eredménye Sebastian Vettelnek, de csapattársa, Daniel Ricciardo már három futamot nyert és ő az egyetlen pilóta, aki képes volt eddig a Mercedes versenyzőin kívül futamot nyerni. Többen kritikával illették a német pilóta gyenge teljesítményét, de a négyszeres világbajnok ezzel nem törődik.




"Nem tragédia, ha nem nyerek meg minden versenyt, tisztelem mások eredményességét is. Természetesen azrét vagyok itt, hogy győzzek. Az idei évben ez még nem sikerült, de ez is része a sportnak és az életnek. A meghibásodások csak erősebbé tesznek. Sokat lehet tanulni a sikerekből, de ha veszítesz, még többet tanulsz belőle. Természetesen az idei év nagyon nehéz számomra, de biztos vagyok benne, esélyem lesz a győzelemre. Helytelen lenne, ha valakinek a megjegyzése kizökkentene. A kritikák addig hasznosak, amíg építő jellegűek. Sajnos egy sportoló arculatát kívülről erősen befolyásolják. És ha nem tudsz ebbe az arculatba beilleszkedni, akkor minden megkérdőjeleződik. Őszintének kell lenni önmagunkhoz és bízni képességeinkben. Tapasztalatom és sikereim segítenek abban, hogy nyugodt maradjak és bízzak önmagamban. Karácsonykor szeretnék a tükörbe nézni és azt mondani: Jobb pilóta lettem. És ezért mindent megteszek. Nem múlt el éhségem a siker iránt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: