DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda szeretné kivásárolni Alonsót szerződéséből

A hírek szerint a Honda kifizetné Fernando Alonso 30 millió eurós lelépési pénzét és az F1-es Ferrari csapattól a McLarenhez csábítaná.

A McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis nyíltan beismerte, szeretné 2015-re leszerződtetni Alonsót. A csapat ekkor kezdi meg együttműködését a Hondával.

Annak ellenére, hogy a Ferrari és Alonso is folyamatosan cáfolja szerződésének felbontását, a spanyol pilóta jövője a paddockban az egyik legnépszerűbb téma.

Alonsót Szingapúrban felmérgesítette a folyamatosan róla szóló találgatások és elmondta, sértő számára, hogy Olaszországból érkeznek a távozását firtató hírek.

A pletykák azonban egyre csak növekednek kijelentése után és a veterán Formula-1-es újságíró és kommentátor, James Allen szerint Alonso még nem döntötte el, melyik csapatnál lesz a jövő évben, de a Honda kész mélyen zsebébe nyúlni annak érdekében, hogy a McLarenhez csábítsa.

"A McLaren Honda ajánlata ott van Alonsónál, ha a spanyol képes újra Ron Dennisszel együtt dolgozni" - írta blogjában Allen. "A Honda keményen próbálja őt meggyőzni, de számára aggasztó lehet az, hogy a McLaren milyen autókat tervezett az elmúlt években. Peter Prodromou érkezése a Red Bulltól pozitív és vannak még mások is, de a 2015-ös szezon előtti teszt négy hónap múlva megkezdődik és semmi nem utal arra, hogy a McLaren képes lesz másfél másodpercet találni a karosszériában hátrányának ledolgozásához. Versenyfutás ez az idővel. Olasz kollégák jelentése szerint a Ferrari nem tud Alonsónak olyan garanciát adni, amilyet szeretne és Alonso a Ferrarival már közölte, szeretne távozni. A csapatfőnök, Marco Mattiacci jelképesen vasárnap éjszaka közölte, hogy Alonso pillanatnyilag a csapatnál van. A veterán Formula-1-es újságíró, Pino Allievi a hétvégén azt mondta, ha Alonso távozni szeretne két évre még élő szerződéséből, akkor 30 millió eurót kell fizetnie. A Honda ezt tétovázás nélkül kifizetné, a források szerint."




Amennyiben Alonso a McLarenhez szerződik, akkor a Ferrarinál megüresedő ülésre Sebastian Vettel lehet a legnagyobb esélyes.

"Ha Alonso rákap a Honda horgára, akkor a Ferrari Vettelt szerezheti meg, akit már korábban megjelöltek utódjaként 2015-re, vagy várnia kell 2016-ig?" - tűnődött Allen. "Vettel szerződése a Red Bullal még egy évig él. A Red Bull biztosan nem fogja megkönnyíteni számára a távozást, mivel kötődik a csapat olyan szponzoraihoz, mint például az Infiniti, de minden leküzdhető. Vettelnek, ahogyan Alonsónak is, levegőváltozásra van szüksége, új kihívásra. A Red Bull erős pozícióban van, Daniel Ricciardo készen áll vezetni a csapatot és Daniil Kvyat is készen áll. Az orosz kimagasló kilátással rendelkezik, ez a Formula-1-es paddockban köztudott."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: